Menu

Luonto uudessa pakkauksessa

Syön yrttejä, marjoja, hedelmiä ja vihanneksia monta kertaa päivässä. Välillä olisi kiva päästä helpolla ainaisen näpertämisen sijaan. Nyt tulee vähän pitkä johdanto, malttamattomat voitte hypätä suoraan postauksen loppuun.

Nautin useamman kerran viikossa marjarahkaa. Marja-hedelmä-pähkinä-siemen-mitälie -rahkasatsini tosin lienee aika kaukana siitä perinteisestä. Seassa kun on kaikkea yrteistä pähkinöihin ja hedelmäpaloihin.

kc-marjatMinun on saatava vähintään desi marjoja päivittäin. Vähän niin kuin mun kahvi. Pakko.

Yleensä marjarahka on iltapalani, illalla kun kaipaan usein jotakin makeaa. Raskauskilojen pudotusoperaatiossa kulhollinen marjarahkaa lienee fiksumpi valinta kuin suklaalevy. Ja kyllä: hyvä rahkasatsi (rahkan voi korvata myös chiasiemenillä) tyydyttää mainiosti iltasnäkkäilynälän. Ainakin mulla.

Marja+rahka+hunaja -cocktailissani marjoja on reilusti, rahkaa on 1/2 Ehrmann-purkillista, siemeniä, pähkinöitä, hedelmiä (omenaa tai banaania yleensä) heitän sekaan fiiliksen mukaan ja muutaman basilikanlehdenkin sekä inkivääriä. Lopuksi loraus hunajaa, agavene- tai kookospalmunektaria tai vähän steviaa. Mitä nyt milloinkin. Korianteriakin voi rahkassa käyttää, tsekkaa reseptini Uuden Mustan ajoilta.

Treenatessani viime vuoden viidesti viikossa vähän tavoitteellisemmin, vähensin hunajan määrää korvaten sen stevialla. Nykyään käytän steviaa aika harvakseltaan, kun en ole ihan varma sen fiksuudesta (saa sivistää!).

Useamman kerran viikossa nautin myös smoothien. Yleensä se on ”vihreä” tai ”punainen”, eli vihannes tai marjasmoothie. Useammin vihannesversio. Kun blenderiin heittää tammenlehtisalaattia, pinaattia, selleriä, avokadoa jne. kaipaa sinnekin usein jotakin makeutta (tai sitten se olen vain minä, makeahiiri). Banaani tai päärynä ovat toki oivia, mutta keksinpäs tässä taannoin mainion, uuden jutun: heitän sekaan yhden Arctic Warriors -ampullin.

Mitähäh?

Ne teistä, jotka tilaatte Kempparin uutiskirjettä, tiedättekin jo, mikä on Arctic Warriors. Kyseessä on ehkä innovatiivisin, suomalaisia yrttejä hyödyntävä firma pitkään aikaan. Kolmen hengen lafka on valjastanut mm. nokkosen, väinönputken, ruusujuuren ja hunajan kerta-annosampulleihin, joilla voi maustaa/makeuttaa melkein mitä tahansa ja toki ampullin voi nauttia sellaisenaankin, terveyttään ylläpitämään.

kc-aw2

Itse ampullit — tai kortit (näille on vaikea keksiä sopivaa sanaa) — ovat toimintamekanismiltaan nerokkaita: kortti taitetaan kahtia ja neste/hyytelö puristetaan lusikalle (katso kuvan oikeanpuoleista korttia). Pakkauksen saa helposti ihan tyhjäksi, eikä sisältöä mene hukkaan.

Toki kertakäyttöpakkaukset ovat epäekologisia, mutta näiden nerokkuus on minusta juuri nimenomaan siinä, että ne on helppo ottaa mukaan matkalle, kouluun tai vaikka maratonille! Väitän myös, että melkein jokainen skidi innostuu näistä korteista, ja tulee ”vahingossa” nauttineeksi nokkosta ja muita superarvokkaita ravintoaineita. Shotit meinaan maistuvat hyviltä.

Olisi toki kiva, että näitä mainioita cocktaileja saisi isossa pullossa (Arctic Warriorsilta kerrotaan, että asia on pohdinnassa parhaillaan), mutta kerta-annokset palvelevat erinomaisesti myös näin. Esimerkiksi koululaiset: iltapäivällä kun iskee väsymys ja skidin tekee mieli sokeria, on tällainen Energia-ampulli loistava vaihtoehto. Se mahtuu taskuun ja piristää hetkessä. Olen superiloinen, että kerrankin on lähdetty rohkeasti tekemään designiltaan jotakin ihan omaa ja juuri sellaista, mikä nostaa nokkoset ja väinönputket ihan uudelle levelille. Koululainen tuskin edes miettii, mitä kivan kortin sisältä löytyy, kun se maistuu makealle ja näyttää kiinnostavalle — ja piristää oikeasti. Energia-ampullissa on hunajaa, ruusujuurta ja nokkosta.

kc-aw4Oma 4-vuotiaani tykkää Puolustajasta, jota annan hänelle useamman kerran viikossa jälkkäriksi 1-2 teelusikallista (en siis koko ampullia kerralla). Väinönputkea ja nokkosta — en ihan keksi muuta keinoa saada näitä tehoaineita lapsen kurkusta alas (paitsi tietty piilottaa ne smoothieen, mutta mulla ei ainakaan loju väinönputkea nurkissa…).

Kortti on lapsen mielestä niin ihana, että laitan sen lautasen viereen innostamaan pääruoan syömistä. Kortti on sitten palkinto. Kelaa nyt: palkinnoksi nokkosta! Buahahahaa, lapseni ymmärtää jonain päivänä tulleensa huijatuksi pahemman kerran.

Paitsi lapset ja koululaiset, näistä ovat innostuneet myös urheilijat. Arctic Warriorsin Katja Misikangas kertoi, että etenkin maratoonarit pitävät käteviä Energia-kortteja mukanaan ja heittävät huiviin lennossa. Shotin sisältämä hunaja antaa energiaa ja ruusujuuri parantaa lihasten hapenottokykyä. Juuri juoksijoita ajatellen tätä isointa, 10 gramman Energia-shottia ollaan kuulemma vähän suurentamassa. Myös pitkälle vaellukselle on tällainen shotti mitä mainioin eväs!

Itse käytän näitä shotteja makeuttamaan ja maustamaan mainittuja smoothieita ja rahka- tai chiamössöjäni. Toimii ihan loistavasti! Nämä tuovat kivasti uutta makua ja twistiä perinteisiin makeuttajiini verrattuna ja ovat nopeita ja helppoja käyttää. Parhaillaan kun teen kaiken yhdellä kädellä, vauva kainalossa. Puolustaja on kuulemma oiva salaatinkastikkeenakin, en ole vielä itse testannut. Mutta kyllä: isompi pakkauskoko kelpaisi minulle mieluusti nyt, kun  olen tuotteita testannut ja hyväksi havainnut. Näitä kerta-annoksia ottaisin sitten reissun päälle ja antaisin skidille.

Sen verran moni teistä uutiskirjeen tilaajista tarttui kempparilaisille kehitettyyn Arctic Warriors -tutustumistarjoukseen, että halusin ottaa skaban myös tänne blogin puolelle, koska kyseessä on selkeästi teitä kiinnostava tuote.

kc-aw3

Voittaja arvotaan ensi sunnuntaina (5.10.) ja hän saa yhden boksin jokaista soturia. Kaikissa bokseissa on 10 shottia. Lohdutuspalkintona on kolme Energia-boksia. Kerrassaan hillittömät voittomahkut!

Kerro kommenttiosiossa sunnuntaihin mennessä, minkä suomalaisen raaka-aineen haluaisit tällaiseen shottimuotoon? Mitä luonnon antimia haluaisit huijata skidisi suuhun tai nauttia itse reissun päällä?