Menu

Herkkäihoisen luonnollinen bestis: NAFHA

Ihoni on tyypillinen sekaiho, jonka kanssa on aika helppo elää, mutta keväällä — ilmeisesti raskauden aiheuttamien hormonaalisten muutosten takia — ihoni kuivui yllättäen ihan korpuksi. Sain avun onneksi työhuoneelta: Karoliinan tietämys on oiva apu äkillisiin iho-ongelmiin ja suosittelemansa Sacred Nature -sarjan superpaksu päivövoide seivasi tilanteen. Kesän helteiden myötä siirryin kuitenkin kevyempien tuotteiden pariin ja sain vihdoinkin testattua NAFHA-sarjan, jonka sain testiin jo keväällä.

kc-nafhaKuva: pretty.fi

NAFHA on ranskalainen Ecocert- ja Cosmebio -sertifioitu tuotesarja, joka ei pröystäile kalliin oloisilla pakkauksilla tai monimutkaisen kuuloisilla lupauksilla. Tosin lasipullot ja raaka-aineet kyllä antavat fiiliksen luksuksesta, mutta sarjan muovipakkaukset ovat minusta vaatimattomia, eikä se mitään haittaa. Kaiken ei tarvitse aina olla kuuminta designia. Pääasia, että tuotteet toimivat ja niin ne tekevät. Raaka-aineisiin on panostettu. Mielummin niin päin, kuin päheät pakkaukset ja huonot tuotteet! Sellaista nimittäin näkee aika paljon…

Raaka-aineet ovat tarkoin tutkittuja ja tuotteisiin on valittu vain parhaita mahdollisia kasveja, kasviöljyjä, sekä eteerisiä öljyjä. Monissa NAFHA-tuotteissa käytetään innovatiivisia ja harvinaisia raaka-aineita ja NAFHA haluaakin tuoda näiden harvinaisten raaka-aineiden hyötyjä esille tuotteissaan.
Lähde: hyvinvoinnin.fi
kc-argan

Vaikka testasin kasvovoiteet vasta kesällä, sarjan arganöljyä* aloin käyttää heti keväällä sen saatuani: arganöljy on mainio kosteuttaja raskausaikana ja säästyinkin taas raskausarvilta. Myös luomukookosöljy ja muut vastaavat luonnolliset ja laadukkaat öljyt toki sopivat raskausiholle, mutta tämä NAFHAn argnöljy on tosi miellyttävän tuoksuinen, siinä missä esimerkiksi kookosöljyn tuoksu tökkii joillakin (mullakin alkoi mennä siihen hermo loppuraskaudesta).

Huippua on se, että sarja sisältää arganöljyä matkapakkauksessa, kätevässä 15 ml:n roll on -pullossa*. Tämä minulla oli mukana raskausaikana kaikkialla, isoa lasipulloa puolestaan en olisi saanut roudattua mitenkään fiksusti mukana.

kc-nafha.matka

NAFHAn minikokoinen roll on on tosi mini, noin etusormen mittainen

Itse käytin arganöljyä vain vartalolle, mutta siitä on moneen muuhunkin:

Levitä Arganöljyä kerran viikossa naamioksi kasvoille, kaulalle ja hiuksiin ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Pyyhi ylimääräinen öljy iholta esimerkiksi ruusuvedellä ja pese hiukset shampoolla. Kuivalle iholle voit käyttää arganöljyä joka ilta. Levitä öljy iholle sormenpäillä hieroen. Voit myös lisätä Arganöljyä kasvo- ja vartalovoiteeseesi lisäkosteutta tuomaan. Hauraita kynsiä voit hoitaa sekoittamalla puolet Arganöljyä ja puolet sitruunamehua ja liottamalla kynsiäsi seoksessa 20 minuutin ajan kerran viikossa.

Lähde: hyvinvoinnin.fi

Heinäkuussa otin käyttöön sarjan kosteusvoiteet, kuorinnan ja naamion. Päivävoide* on kevyt mutta kosteuttava ja myös Sam tykkää siitä. Ei tuoksu liian naiselliselle, on itseasiassa aika neutraali. Voide sisältää kaktusviikunaöljyä, joka kuulemma on luonnonkosmetiikan seuraava hittiraaka-aine. Saa nähdä, mutta tämä voide on kyllä tosi hyvä. Minusta mainio perustuote, jossa pullon sisältä löytyy paljon laadukkaampaa kamaa kuin mitä pakkaus antaa ymmärtää.

kc-nafha1

Yövoiteena käytin sarjan Uudistavaa anti age -voidetta*, joka on päivävoidetta paksumpi. Hyvä tämäkin, ei valittamista.

Molempien voiteiden tuoksu on mieto ja ehkä aavistuksen enemmän negatiivinen kuin positiivinen minun makuuni, mutta tuoksu häviää levitettäessä ja kyse on niin pikkujutusta, että melkein voisi jättää mainitsematta. Saadaanpahan edes jotain nyansseja tähän tekstiin. 😉

Sarjan kuorinta* on hyvin pehmeä ja rakeet tosi pieniä ja hellästi kuorivia, sopii siis herkkisiholle hyvin. Raaka-aineina on Ghassoulsavea ja tammenkuorihiukkasia sekä mm. arganöljyä, aloe veraa ja vihreää teetä. Ihana cocktail!

Naamio* puolestaan on ehkä minulle sarjan tuotteista se epäkiinnostavin, johtunee siitä, että fanitan erästä tiettyä savinaamiota niin paljon. Mutta kuten todettua: herkkäihoiselle naamio ja kaikki muutkin sarjan tuotteet saattavat olla aika kiinnostava tuttavuus!

Testaamatta on vielä sarjan kaktusviikunaöljy sellaisenaan, sekä silmän- ja huultenympärysvoide, jolle en ole osannut löytää tarvetta. Tiedän, että 33-vuotiaana pitäisi käyttää silmänympärystuotteita, mutta kun en ikinä muista… Ehkä opin näiden unettomien öiden myötä?

***

Kiinnostuneille tiedoksi, että NAFHAsta löytyy tietoa Pretty.fi -sivuilla, saitti myös myy tuotteita. NAFHAa löytyy myös Hyvinvoinnin Tavaratalosta, johon blogauksen affilinkit vievät. Hyvinvoinnin.fi kun on affi-yhteistyökumppanini.

*Affiliate-linkki