Menu

Superkuivan ihon tehokosteuttaja

Noin viikko sitten kasvojeni iho alkoi yhtäkkiä muistuttaa hiekkapaperia. Posken olivat etenkin puhdistuksen jälkeen kirkuvan punaiset ja läikikkäät ja naama oli niin kuiva, että poskista irtosi kuivaa ihoa. Voiko naama hilseillä näin?!

Koitin kaikkea: vaihtelin tuotteita, kokeilin pelkkää kookosöljyä,vauvoille tarkoitettuja helliä tuotteita, Pihlajavoidetta, öljyhoitoa ilman vettä jne. Mutta mikään ei auttanut eroon hiekkapaperinaamasta. Parhaan lopputuloksen sain jättämällä veden pois ja puhdistamalla kasvot illalla ja aamulla pelkällä arganöljyllä. Mutta punaisuus ja karheus jäivät silti.

(Ei sen puoleen, ihmisellä on vakavempiakin ongelmia, mutta kun itselle tulee tällainen täysin uusi oire, kiinnostaa syy tottakai.)

Seuraan raskauden etenemistä mainiolla aplikaatiolla ja kuin tilauksesta, kertoi I´m Expecting minulle eilen, että  on aivan tavallista kärsiä raskauden aikana kuivasta ihosta.

kc-expecting copyIhan kiva tietää, että syy todennäköisesti löytyy raskaudesta, mutta ei tekisi mieli odottaa kuukausi kaupalla pulman ratkeamista. Onneksi ei tarvinnutkaan. Siitä on nimittäin hyötyä, että Suuri & Mahtava pitää sisällään myös Liinun´n ekohoitolan. Karoliinan ilmestyessä työhuoneelle näytin hänelle oitis poskiani: ”ei näytä kyllä ollenkaan sun iholta tämä” totesi ystäväni ja näytti mietteliäältä. On todella kätevää käyttää aina samaa kosmetologia, joka tietää ihohistoriani. (Samasta syystä haluaisin aina käyttää samaa lääkäriä: nopeuttaisi hoidon saamista kun lääkäri tietäisi oman terveyshistoriani jne.)

Karoliina syynäsi kasvojani läheltä ja kutsui hoitolansa puolelle antaen minulle nokareen valkoista voidetta. Vetelin sitä poskiini ja illalla huomasin, että kasvojen tilanne oli muuttunut parempaan. Kyseessä oli Comfort Zone -nimisen sarjan Sacred Nature -linjan päivävoide.

kc-sacrednatureKuva: comfortzone.it

Sacred Nature on superkuivalle sekaiholle tarkoitettu linja, joka kosteuttaa erittäin tehokkaasti. Normaalioloissa en ikimaailmassa laittaisi kasvoille näin paksua kamaa, mutta nyt iho imaisi voiteen hetkessä. Comfort Zone on italialainen kosmetiikkavalmistaja, jonka kaikki muut linjat Sacred Naturea lukuunottamatta ovat synteettistä kosmetiikkaa. Sacred Nature on Ecocert-sertifioitua, joten vetelen tätä iholle ihan mielelläni.

Sain Karoliinalta joululahjaksi saman sarjan vartalovoidetta ja koska eilen illalla hoksasin kasvovoiteen todella toimineen, rasvasin kasvot sarjan vartalovoiteella. Posket ovat lähes normaalit! Karoliina tosin ei suosittele vartalovoiteen käyttämistä kasvoilla, koska voi kuulemma alkaa puskea näppylöitä kun voide on niin tuthia, joten otan nyt käyttöön kasvovoideversion niin pitkäksi aikaa, että iho ei enää ole janoinen.

kc-sacred

Olen yllättynyt siitä, että ihoa voi todella kosteuttaa näin tehokkaasti ulkoapäin, poskeni nimittäin oikeasti hilseilivät. Harmi etten ottanut kuvaa… Noin yleensä kannattaa hoitaa kehon nesteytys ja ruokailla fiksusti, sekin vaikuttaa paljon ihon terveyteen, mutta tietenkin hyvillä ja oikeilla tuotteilla on väliä. Tavallisissa olosuhteissa jopa Pihlajavoide on kasvoilleni liian paksua ja tämä on sentään 2-3 kertaa niin tuhtia kuin se. Näköjään tarpeet — ainakin raskausaikana — voivat muuttua paljonkin.

Kuvan oikeanpuoleinen tuubi,  cleansing oil on yhä korkkaamatta, nyt pitää testata sekin. Voi kun omassa kaapissa on näitä aarteita, joita ei ehdi millään testata kaikkia. Minun varmaan pitäisi värvätä avukseni jonkin lainen testijoukko sieltä ruutujen toiselta puolelta. 🙂

Mutta siis: mikäli kasvojesi iho on todella kuiva, saattaisi tässä olla vaihtoehto parhaasta päästä, jos mielit hoitaa kosteutuksen luonnonkosmetiikalla. Suomessa sarjaa myy blogauksessa mainittu Liinu´n Organic Kalliossa ja kuulemma myös moni muu ihan tavanomainenkin hoitola. Kiitos Karoliina kuin vinkkasit sarjasta, veikkaan että moni muukin kuivanaamainen kiittää.