Menu

Vähän kevyemmät puukengät

Puukenkärintamalta päivää! Tykkäätkö puukenkien konseptista, mutta koet etenkin korkeat puukorot kömpelöiksI ja painaviksi – vaarallisiksi nilkkaa ajatellen? Tässäpä sulle ehkä vaihtoehto.

Käytän lähes aina kenkiä, joissa on korkoa, matalat jalkineet eivät vaan ole minua varten. Koko raskausaikakin on menty koroissa, kesä korollisissa sandaaleissa. Vasta viimeisten viikkojen aikana olen käyttänyt välillä ihan matalia tossuja, lähinnä muutaman viikon takaisen ilmalentoni pelottelemana…

Löysin eilen Fiskarsissa piipahtaessa pienestä putiikista ”puukkarit”, jotka ovat materiaaliensa ansiosta paitsi peruspuukenkiä kevyemmät, myös vähän ketterämmät. Kyse on ruotsalaisista, Calou-merkkisistä jalkineista, joissa on polyuretaanipohja. Siksi kenkä on epätasaisella alustalla pehmeän tuntuinen. Polyuretaani on muovia, jota käytetään yleisesti mm. juuri jalkineiden pohjamateriaalina. En tykkää muovijalkineista ajatuksena (ja toki muoveja on hyvin erilaisia), mutta näissä kengissä muovi ei olekaan paljasta ihoa vasten ja kengät ovat todella mukavat jalassa.

kc-calou.clogs

Kengän jalkaa vasten tulevat osat ovat nahkaa ja puuta, niin kuin perinteisessä puukengässä kuuluukin, polyuretaanipohja on tuo vaaleana näkyvä osa, korollinen pohja siis. ”Puukkareissa” on pehmeä askeltaa ja olo on stabiili (jopa tällaiselle viikkoa vaille synnyttämässä olevalle, kuten minä).

kc-calou.clog.2

Caloun Astrideissa on myös itselleni tärkeä takaremmi. Ilman sitä näin korkeissa koroissa on aina vähän epävarma olo, toinen jalkani kun on 38 ja toinen 39. Remmien ansiosta saan kengät just sopiviksi molempiin jalkoihin, eikä tarvitse olla niin tarkka askelten kanssa. Voi kävellä rennommin ja käyttää näitä korkkareita arkenakin. Monet kuulemma käyttävät Caloun korollisia malleja jopa työkenkinä, kun ne ovat niin mukavat jalassa. Allekirjoitan.

Ei sen puoleen, ei aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, muistat ehkä viime kesänä hankkimani Terhi Pölkit? Ergonomia on kohdallaan niissäkin, mutta nyt kaipasin vähän enemmän korkoa, kuin mitä Pölkin puukengissä on. Calou on merkkinä ruotsalainen ja kengät valmistetaan Euroopassa. Maksoin näistä Fiskarsissa 135 euroa, hinta todennäköisesti vaihtelee myyntipaikasta riippuen. Löydät suomalaiset jälleenmyyjät täältä.