Menu

Kesän kauneimmat flipflopit

Tiedättehän, kun on niitä muutamia kotimaisia firmoja, jotka vielä tekevät tuotteensa Suomessa, mutta eivät sitten alkuunkaan pidä itsestään mitään meteliä. Ei sitten minkäänlaista — vaikka olisi hitosti syytä! Veikkaan, että aika moni kuluttaja olisi valmis panostamaan kotimaisuuteen, jos vaan tietäisi, mikä brändi todella on kotimainen ja jos ylipäänsä tietäisi näiden firmojen olemassaolosta.

Monihan kotimaisuudella ratsastaa, mutta usein tuotteet valmistetaan muualla.

Tämä johdattelu muuttuu konkretiaksi kotimaisen Tallan kohdalla. Yritys on yli 50 vuotta valmistanut jalkineita Myrskylässä ja valmistaa edelleen. Se on hatunnoston paikka. Ja näköjään tuotekehitystäkin tapahtuu, sillä bongasin juuri Kulutusjuhla-Marin FB-feedistä nämä Tallan flipflopit. Haloo kuinka kauniit! Ja miksen ole missään törmännyt näihin aikaisemmin?

kc-talla-flipflopFlipflop on iam design Oy:n suunnittelema sandaali, jonka pohja on taivutettua luonnonväristä koivuviilua ja nyöri suklaanruskeaa pehmeää nahkaa.

Tyylikkäät ovat ja ihan virkistävä tuulahdus Tallalta, jonka saitilla myydään myös tällaisia…

kc-talla-huumori

Tallan — kuten niin monen kotimaisen, perinteikkään firman — www-ulottuvuus on väsähtänyt ja halvan näköinen. Vähän eforttia toivoisi, tällainen designista tykkäävä kuluttaja. Toisaalta, onhan se hyvä, että palvellaan erilaisia kuluttajia, kaikki kun eivät ajattele asioita visuaalisuuden kautta,  mutta fakta on, että kun saitti avautuu silmien eteen, ei sieltä kyllä ekana tajua etsiä designpuukenkiä.

Tallan puupohjaiset flipflopit tuovat aika paljon mieleeni Marita Huurinaisen Wave -puukengät, mutta näissä Tallan versioissa pohja on ihan lättänä, siinä missä Huurinaisella on kengissään ”korko”.  Talla on sikäli lähempänä autenttista flipflopia.

Näköjään Helsingissä on merkattu jälleenmyyjäksi vain Fredan Iloinen päivä, sinne siis testaamaan, mikäli näitä flipflopeja valikoimistaan löytyy.

Tallan sivuilla on toinenkin puukenkämalli, joka kiinnostelee, nimittäin nämä 70-luvun Nikot:

kc-talla3

Eivät ole kuvassa oikein edukseen, mutta valkoisissa on makeaa sairaalafiilistä ja mustanakin ovat ihan jees. Itse lähtisin valkoisiin. Sain ehkä juuri jonkinlaisen päähänpinttymän…

Tallalla on valikoimissaan myös tällainen herkullinen väriarsenaali peruspuukkareita:

kc-talla-paula

Miltä Paula-puukkarit  näyttäisivätkään, kun ne stailaisi ruotsalaisten puukenkömerkkien, Maguban tai Hasbeensien tyyliin (kuvat alapuolella)? Perusajatushan on sama: värikkäitä puukenkiä. Kaikki muu onkin sitten valovuosien päässä toisistaan.

maguba3

swedish-hasbeens-peeptoe_high

Kuvat: maguba.com ja magnifeco.com

Suomalaisten pitäisi kyllä skarpata isosti markkinoinnissa. Häntä (ja vähän nenäkin) pystyyn ja hiukan melua itsestä. Se olisi ihan sallittua!

… Ja siis peukku Tallalle olemassaolosta. Siksihän tämän postauksen tein, että muutkin hoksaisivat nämä Tallan muutamat helmet.