Menu

Käsimatkatavarakokoista ekokosmetiikkaa

Alettuani käyttää aktiivisesti Instagramia, on monien tuotteiden suosittelu siirtynyt kuin varkain sinne. Se johtuu pitkälti käytännön syistä: kun tuotteen oivaltaa hyväksi, on superhelppoa ottaa kuva, kertoa lyhyesti miksi tuotetta peukutan, ja laittaa kuva liveksi heti. Blogipostaus vie aina enemmän aikaa ja aika, se on kortilla se. Lisäksi asiat muistaa paljon paremmin kun regoin hetkessä,  Instagram-tili on itsellenikin arkisto hyvistä tuotteista.

Mutta ei huolta, olen piakkoin keräämässä suosikkejani myös blogauksen muotoon. Aloitetaan nyt reissukosmetiikasta.

Pidän majaa yhä Sveitsissä ja matkalla on jälleen mukana kosmetiikkaa minikoossa, kukapa jaksaisi isoja puteleita mukana raahata. Matkustan lisäksi vain käsimatkatavaroiden voimin, joten kosmetiikan pieni koko  on tällä matkalla pakollista, matkustamoon kun ei saa viedä yli 100 ml:n nestepakkauksia.

kc-matkakosmetiikkaa

1. Mukana on öljyä. Raskausarpien syntyä ehkäisevät vartaloöljy on must raskaanaollessa ja otin öljyä mukan reissussakin. Olen viimeiset kuukaudet ollut entistäkin tarkempi siinä, mitä laitan iholleni, koska esimerkiksi tietyt eteeriset öljyt kannattaa jättää raskausaikana sivuun.

kc-nafha.argan

Viimeisten viikkojen aikana olen kosteuttanut vartaloni arganöljyllä. Reissussa on mukana NAFHAn roll-on puikko, joka on kooltaan vain keskisormen pituinen (15 ml). Superkätevä reissussa, tämä ei paina juuri mitään! Myös testaamani Born To Bion arganöljy on aika pienessä pullossa (50 ml) ja käyttöliittymä on kätsy. Senkin saa kokonsa puolesta ottaa mukaan matkustamoon.

kc-iroisie

2. Mukana on kasvonaamio. Reissata voi toki ilmankin, mutta kun tällaisella äiti-ihmisellä on matkustaessa iltaisin sitä harvinaista omaa aikaa, nappasin mukaan iroisien Fresh Maskin*, joka kieltämättä tuntui aika luksukselta eilen, hektisen ja uuvuttavan päivän päätteeksi. Kyseessä on vihertävä ja herkullisen limettiseltä tuoksuva, helposti levittyvä naamio, joka kirkastaa ihon hetkessä. Kuin pikanuorennusleikkaus. Tuubi on kooltaan 40 ml, eikä paina juuri mitään, peukku siis reissunäkökulmasta.

3. Mukana on aurinkorasvaa (ylin kuva). Tämä oli kyllä optimistinen veto, sillä ennen reissua määränpäähän luvattiin +7 astetta. 🙂 Otinpahan silti, ja tänään Zürichissä olikin lähes helteistä. En kuitenkaan vielä korkannut Biosoliksen kasvoille tarkoitettua +30 aurinkorasvaa*, saa odottaa kesää tämä. Mutta koko on mini, siitä pisteet!

drbronners-peppermint-liquid-soap-2oz_2_357x4004. Mukana on nestesaippuaa. Hotelleissa on yleensä ihan kamalia suihkusaippuoita, jotka haisevat luonnonkosmetiikkakäyttäjän nenään keinotekoiselta ja inhottavalta. Käytän niitä tosin yleensä, ellei kaapissa satu pakatessa olemaan mitään reissukokoista. Nyt onneksi oli: ostin nimittäin Losissa Whole Foodsista mukaani muutamia Dr. Bronner’s -saippuoita matkakoossa, 50 ml:n kokoisia, superkäteviä.

Mutta huomio: tämä nimenomainen piparminttu-saippua sisältää luonnollisesti  piparminttua, jota ei tulisi raskausaikana käyttää. Saippuaa ei kuitenkaan jätetä iholle, vaan huuhdotaan nopeasti pois, joten en nyt ole näistä reissun satunnaisista käyttökerroista huolissani, halusin vaan avata asiaa, ettette ihmettele. 🙂

5. Mukana on kuohkeuttava hiusvaha. Hiustenkasvatusprosessin myötä olen alkanut tarvita muotoilutuotteita ja Less is Moren Piivaha on osoittautunut ihan mahtavaksi! Harvoin 100% luonnonkosmetiikkatuote toimii näin hyvin, sarjan taustalla onkin hiusstylisti joka tietää, mikä toimii ja mikä ei.

piivaha_auki50 ml:n pakkaus on kevyt, vaikka tosin funtsin, että olisiko pitänyt laittaa tätä nokare ihan minikokoiseen  purkkiin, vahaa kun ei paljoa kerralla tarvitse. Tämä tuote on ihan superi siksi, että se tuo volyymiä ohuisiin hiuksiin, mutta ei tee hiuksista laisinkaan tahmeita tai kosteita. Tästä sarjasta tulen aivan varmasti bloggaamaan lisää!

Tässä tämän reissun top 5. Nämä nimenomaiset tuotteet olivat tällä kertaa minitsemisen arvoisia. Shampoo, kasvovoide, kasvovesi ja pari muuta juttua ovat messissä täyttöpakkauksissa (joita kyllä kannattaa olla kaapissa aina). Vinkkinä muuten: minulla on kotona kylppärissä laatikko, jossa lukee ”matkakokoiset”. Sinne heivaan aina kaikki testerit ja muut pienet pakkaukset, joista sitten reissun koittaessa kokoan sopivan matka-arsenaalin.

*Affi-linkki