Menu

Lempilaukkuja ja uusi tulokas

90% ajasta, jonka liikun kodin ulkopuolella, selässäni on reppu. Olisi ihana käyttää makeita ja siroja olkalaukkuja, mutta kun arki yleensä taittuu pyörällä, ei olkalaukku läppäreineen ja treenikamoineen oikein toimi. Kannan mukanani yleensä enemmän tavaraa kuin moni tarvitsisi viikonlopun viettoon ja siksi laukun on oltava tilava.

Tämä roudaaminen johtuu skidistä. Pikkulapsiperheessä ei ole omaa aikaa juurikaan ja siksi arki on yhtä tetristä. Olen reilun vuoden ajan mahduttanut arkeeni 4-5 treenit (käyn salilla ja tanssitunneilla) ja jotta aikaa ei kulu turhiin paikanvaihtoihin, on kaiken tarpeellisen oltava mukana aamusta alken.

Repun käyttöni alkoi silti sattumalta. Juonsin muutama vuosi takaperin muotinäytöksen Senaatintorilla, ja sain valita keikkapalkaksi yhden tuotteen Lumilta. Valitsin Anders-repun harmaana (kuvassa) ja käytin sitä vuoden verran lähes päivittäin. Sitten tuli kuvausten merkeissä tarve mustalle repulle ja hain mustan Andersin Lumilta kuvauslainaksi. Ja jotenkin se sitten vaan päätyi käyttööni sekin…

kc-lumireppukc-lumi.andersAlempi kuva: lumiaccessories.com

Saan jatkuvasti kehuja repustani, kuinka se on hyvän näköinen — vaikka onkin reppu. Ulkonäön ja toimivuuden lisäksi molemmat versiot ovat kestäneet hajoamatta (tosin vetskarin pään ommel pitäisi käydä korjauttamassa molemmissa). Usein käyttämäni reput ovat alkaneet hajoilla olkainten saumoista, mutta Anders ei näytä kyllä väsymisen merkkejä.

Reppuja taloudessamme ei harrasta vain meikäläinen. Samin selässä on usein hankkimani Globe Hope -reppu, jota ei enää ilmeisesti valmistetan, mutta se muistuttaa merkin Vinkee-reppua aika paljon.

Huomasin muuten merkin nettisivuja kolutessa, että Globe Hopen Penda-niminen olkalaukku näyttää aika päheältä! … (Tosin mikä tuo vasemman alalaidan ”rusetti” on?!)

gh-1

kc-lumi

Kun nyt kerran siirryin olkalaukkuihin… Silloin kun käytän olkalaukkua, on se usein Lumin Nelli. Tämäkin on saatu oravannahkakauppana Brunolta, joka on toinen suunnittelija Lumi-laukkujen takana. Nelliin mahtuu juuri ja juuri läppäri ja vetää se sisään yllättävän paljon muutakin. Olen aina ollut heikkona korallinpunaisiin laukkuihin, jotenkin ne vaan sopivat täydellisesti farkun ja mustan kanssa, niitä värejä kun ulkovaatteissani on yleensä eniten.

Jos mennään astetta pienempiin laukkuihin, nappaan yleensä kotoa mukaani MoiMoin poronnahkaisen, punaisen Lolan (näköjään nettikaupassa ei ole parhaillaan punaista) tai saman merkin farkkukankaisen, pyöreän pikkulaukun, jota en löytänyt merkin saitilta enää ollenkaan.

kc-moimoi2

kc-moimoi1

kc-lumijamoimoiBarcelonassa, muina laukkuina

MoiMoin pyöreä laukku on kätsysti baarikokoinen ja usein se on mukanani arjessakin, repun kaverina.

Olen siis melko uskollinen kassialma, vaikka omistan näiden suosikkieni lisäksi monia kirppariaarteita. On ehkä aika hyväksyä, etten oikeastaan tarvitse kuin nämä muutamat suosikit, ja siksi olenkin päättänyt laittaa monia ihania juttuja kiertoon Siivouspäivänä*.

Ihan niin kuin Lumi, MoiMoi ja Globe Hope, myös laukkumaailman uudehko tulokas Väska jakaa meikäläisen kanssa samat arvot. Kasviparkitut nahkalaukut valmistetaan Barcelonassa eettisesti ja ekologisesti (kasviparkitsemista tarkoitan). Väskan suomalainen perustaja, Barcelonassa opiskeleva Ann-Sofi Storbacka meilasi minulle viime vuoden puolella kertoen lopputyönsä tuloksena syntyneestä laukkumerkistä. Kiinnostuin käsintehdyistä, kasviparkituista laukuista ja asusteista, joihin olin jo tärmännyt Nudgessakin, en vaan osannut aluksi yhdistää Väskaa ja kauniita nahkatuotteita, joita olin jo Nudgessa hipelöinyt.

kc-vaskakc-vaska3Kuvat: vaska.es

Väskan laukuissa kiehtoo simppeliys ja ajattomuus. Ne on helppo yhdistää arkisten tai juhlavampien asujen kanssa, ja materiaali vaan paranee käytössä. Tämän todistin itse Kalifornian reissulla, jossa mukanani oli merkiltä saatu harmaa, nubuck-laukku. Alkumatkasta se oli vähän kankea ja ”liian siisti”, mutta kun nahka sai reissussa pintaansa kulumaa ja naarmuja, alkoi materiaali elää ja nyt olen kovin ihastunut tähän pieneen käsiveskaani.

kc-vaska6

kc-vaska5Muumimamma ja uusi laukku  tyylikkäästi lentokentän vessassa…

Reissussa se toimi repun kaverina ja kotosalla otan sen olalle kauppaan lähtiessä. Just hyvä lompakolle, avaimille, puhelimelle ja yhdelle pillimehulle, jos mukana on alituisessa nesteytyksen tarpeessa oleva 3-vuotias.

Tämä harmaa Ada-laukkuni tulee myyntiin vasta ensi syksynä, jälleenmyyjiä ovat toistaiseksi mainittu Nudge ja Design Forum. Jo nyt keväällä merkiltä tulee myyntiin sininen samanlainen, nätti sekin.

kc-vaska4

Kun ensi syksynä taas koittaa vauva-arki, on pikkulaukku ihan must. Ainakin Islan kanssa havaitsin, että on helpointa pitää skidin kamat vaunujen alla vaippalaukussa ja lompakko-avain-puhelin -osasto olalla. Väska tulee siis osaksi myös vauva-arkea, vaikka aijon myös ottaa sen fiineille dinnereille korkkareiden ja pikkumustan kaveriksi (mikäli enää koskaan mahdun sellaiseen).

EDIT: Jos innostuit Väska-laukuista, saat Kempparin lukijana 15% alennusta Väskan nettikaupastaäältä koodilla AURA15. Alennus on voimassa 5.5 asti.

Laitan teille pian kehiin alennuskoodia Väskan verkkokauppaan, mikäli joku teistä innostui tästä uudesta, fiksusta merkistä. Minä peukutan!

*Siivouspäivänä laitan monia laukkuja ja paljon muutakin kiertoon, tervetuloa silloin työhuoneelleni kirppisostoksille. Suuri & Mahtava muuttuu tuolloin kirpputoriksi, muistutan vielä lähempänä!