Menu

Hyvä maku Tukholmasta: hotelli Clarion

Vietin pitkän viikonlopun Tukholmassa. Konsepti siskon kanssa reissuun, hotellihuone Söderillä, eikä oikeastaan mitään suunnitelmia, toimi loistavasti. Keskityimme lähinnä kävelemiseen ja syömiseen ja yllätyimme iloisesti hotellistamme, siksi postauksen otsikko.

kc-clarion9

kc-clarion6

Olimme varanneet huoneen hotelli Clarionista, jota on ihan pakko suositella: se on hyvällä paikalla, rauhallinen, hotellilla on hyvä kuntosali, spa, baari, priima ruokalista ja aamiainen. Lisäksi paikka panostaa paljon ekologisuuteen.

kc-clarion1

Perjantaina hotellille saapuessamme olimme nälkäisiä, emmekä jaksaneet lähteä heti etsimään ravintolaa, joten tilasimme huonepalvelusta illalliset. Olin kuullut etukäteen hyvää Clarionin ravintola Minamista, joten uskalsimme tilata listalta Bibimbapin ja Pad Thain. Molemmat annokset olivat todella jees. Minami keskittyy viiden Aasian maan keittiöihin: ravintolan lautasilta löytyvät Kiina, Japani, Korea, Thaimaa ja Intia.

kc-clarion2

Söimme hotellilla myös sunnuntai-iltana ennen lähtöä, bouillabaissen ja halloumiburgerin, erinomaisia nekin (tosin keittoni oli vähän viileää, mutta maku oli muuten ok). Tarjolla on siis muutakin kuin vain aasialaista ruokaa, ellei se osasto innosta.

Näin vanhentuessa ja kranttuuntuessa alkaa korostua enenevissä määrin se, etten halua syödä mitään pelkästään nälkää tyydyttääkseni, vaan haluan tyydyttäviä makuja ja laadukasta ruokaa. Clarion on samoja arvoja sporttaavalle hyvä valinta. Ravintolan hintatasokin on kohtuullinen.

Kun nyt kerran aloitin ruoalla ja hotellillamme, niin jatketaan samalla linjalla: mestan aamupala yllätti myös. Kävimme Sonjan kanssa moelmpina aamuina hotellin kuntosalilla ennen aamiaista (lievän reipasta!), joten nautimme treenien jälkeen kunnon aamiaisen, brunssihenkeen.

kc-clarion4

kc-clarion5

Valikoimaa oli runsaasti, mutta ei överisti. Esim. yleensä melko turha jälkkärikattaus puuttui, minusta se on pelkkää plussaa. Kuka tarvitsee aamulla kakkua? Aamiaisbuffetin raaka-aineista iso osa on luomua ja Clarion onkin kunnostautunut ekologis-eettisissä valinnoissaan. Mm. aamupalalautasen kokoa on muutettu pienemmäksi, jonka myötä aamiaisbuffetin ruokahävikki on pienentynyt 20%.

kc-clarion3

Frukostutbudet ska alltid vara komplett. Det innebär att det ska finnas ekologiska alternativ när det gäller bröd, dryck, ägg, frukostblandningar, kaffe och pålägg. Våra gäster ska kunna äta en komplett frukost som består av enbart ekologiska varor.

Ekologisuuden ja terveyden nimissä aamiaisbuffa on kasvispainotteinen, eikä sisällä esimerkiksi punaista lihaa ollenkaan. Munat ovat luomua, koska hotellin ruokavallankumous julistaa eettisen eläintuotannon tärkeyttä.

Söin molempina aamuina misokeittoa sekä kasvissalaattia chili-valkosipulihöysteellä. Tämän enempää ei ravintola Minamin Aasia-teema aamiaisella näkynyt, mutta itse tykkään paljon aamun aloittamisesta misosopalla ja vahvoilla mausteilla, mikäli olen ehtinyt ensin herätä kunnolla, esimerkiksi treenata. Normaalissa arjessa en vetäisi chiliä aamulla mistään hinnasta! Nautin myös papuja, vihanneksia, hedelmiä, överisti päällystetyn näkkärin, jogurttia ja hotellin omaa mysliä, tuoreita marjoja, mehua, teetä ja sunnuntaiaamiaisen kunniaksi lettuja hillolla. Jälkkäreitä ei lettujen, Nutellan ja pienen juustovalikoiman lisäksi juuri ollut, mikä ei harmita, sillä yleensä en kykene vastustamaan herkkupöytiä ja sorrun ihan turhaan aamiaisella ties mihin sokerihommiin. Niitä ei oikeasti kaipaa treenien ja laadukkaista raaka-aineista koostetun aamiaisen jälkeen ollenkaan.  Juuri laatu maistuu Clarionin aamiaisella, raaka-aineet on valittu selvästi isoksi osaksi laadun mukaan, siitä pisteet.

En nyt kuitenkaan halua johtaa harhaan: ei paikan aamiainen ole millään tavalla kovin poikkeuksellinen luomun suosimisen ja notkuvien jälkkäripöytien puuttumista lukuunottamatta, mutta minusta tarjonta on todella jees ja niin kyllä monen muunkin mielestä: aamupalasali oli kuin nyrkillä lyöty molempina aamuina ja sali oli todella iso. Eteläisen Tukholman suurin, jos tarkkoja ollaan. Mikäli ei ole hotellin asiakas, voi Clarionissa nauttia viikonluppuaamuisin brunssia klo 12 alkaen. Sekin vaikutti olevan kovin suosittu vaihtoehto paikallisten keskuudessa.

kc-clarion10

Hotelli Clarion kuuluu Nordic Choice Hotels -ketjuun, jossa ekologisuutta korostetaan poikkeuksellisen paljon. Sen huomaa paitsi aamiaisella, myös esimerkiksi siinä, ettei hotellihioneen kylppärissä ole vahvoja tuoksuja. Ketju onkin saanut vähennettyä puhdistuskemikaaliensa käyttöä 93% sen jälkeen, kun puhdistuksessa on otettu käyttöön ”hygieniasieni” vahvojen puhdistuskemikaalien sijaan. Hotellihuoneen opaskirja kertoo, että kyseessä on samanlainen sieni, jolla mm. puhdistetaan hai-akvaarioita. Hait ovat erittäin herkkiä monille kemikaaleille ja siksi altaiden puhdistus hoidetaan ”med en särskild hygienisk svamp”. (Tästä haluan kyllä saada lisää tietoa, kiinnostavaa…)

Kaiken kaikkiaan Clarion oli tosi miellyttävä kokemus. Nukuimme hyvin ja hotelli on rauhallinen, vaikka alakerran baarissa olikin äänekäs meno. Se ei kuulunut huoneisiin ollenkaan. Lisäksi sijainti Söderillä on mainio: kivat kaupat ja kahvilat ovat ihan nurkilla ja hotellilta kävelee 10-15 minuutissa vanhankaupungin puolelle. Ei voi kuin peukuttaa, ihana kokemus!

Tämän postauksen piti käsitellä reissuamme ja tärppejä kokonaisuudessaan, mutta näköjään pelkästä hotellista tuli sen verran pitkä sepustus, että teen jatko-osan matkan muihin hommiin liittyen myöhemmin. Törmäsin mm. Mats-Eric Nilssoniin, joka suositteli meille Söderillä vasta-avattua ravintolaa, jonka tietty testasimme. Oli aika kokemus! Palaan tähän myöhemmin…