Menu

Ruokatrendejä Tukholmasta

Taannoisella Tukholman reissulla bongasin monia juttuja, joita toivoisin meidän kopsivat ruotsalaisilta. Tästä idikset talteen, copy paste päälle vaan!

Tee-se-itse-myslipiste

kc-risenta

Jokainen voi tehdä mysliä kotona, mutta varmaan aika moni jättää sen tekemättä, kun ei vaan ehdi/jaksa/osaa. Söderillä paikallisessa Coop-ruokakaupassa törmäsin mysliraaka-aineiden irtomyyntipisteeseen. Toki meillä voi harrastaa tätä Punnitse ja Säästässä, mutta olisipa kiva saada omaan lähiruokakauppaan vaikka irtokarkkihyllyn tapaan — niitä kun on nykyään kaikkialla — tällainen myslinkokoamispiste.

Ilmaisia hedelmiä lapsille

kc-hedelmat

Samainen Coop tarjoaa lapsiasiakkailleen ilmaisia hedelmiä, joita skidit voivat mussuttaa vanhempien hoitaessa ruokaostokset. Tämä on kyllä varsin fiksu veto paitsi käytännön tasolla, myös imagollisesti. Mikä ketju kopioisi tämän Suomessa ekana?

Raakamehutrendi

kc-raakamehut

Raakaruoka on noussut ainakin Helsingissä suosituksi trendijutuksi, mutta mehuhyllyssä yhä kaipaan tätä ilmiötä. Suurin osa kaupan mehuista on tiivisteestä valmistettua litkua, joka voi olla jopa vuoden vanhaa — vaikka kyljessä lukisi ”ei valmistettu tiivisteestä”. Paras on mehustaa mehunsa itse ja/tai nauttia ksvikset kokonaisina ja tuoreina, mutta ollessamme reissun päällä olivat nämä Lovisebergin mehut kyllä jumalten nektaria makuaisteillemme. (Sitäpaitsi pulloissa on ihana design.) Näitäkin kaipaisin suomalaiseen ruokakauppaan!

Fiksuja herkkuja lapsille (ja aikuisillekin)

kc-reneevoltaire.2

kc-reneevoltaire.3

kc-reneevoltaire

Toin Islalle Renée Voltairen hedelmänameja. Merkkiä myydään ainakin Anton & Antonissa ja Mokossa, mutten ole varma saako brändiä Suomessa muualta? Rakastan sarjan tuotteita ja designiakin, kerrassaan herkullinen sarja kaikenlaista. Ostin myös aivan hurmaavia lakritsinappuloita peltirasiassa (valmistetu 100% lakritsiuutteesta, ei sisällä muuta!) sekä kuvan Berry Boost -hedelmänameja. Skidi innostuu tällaisesta pakkauksesta kuin ”oikeista” karkeista, vaikka kyseessä on kuivattuja marjoja. Nerokasta. Suomesta saa toki myös kuivattuja marjoja ja vastaavia, mutta skideille tällaiset pitää paketoida hauskasti. Juuri niin kuin Renée Voltaire homman hoitaa. Osti myös Renée Voltairen mehustuskirjan, aijon nimittäin vihdoinkin hankkia tänä keväänä mehustimen, jolla saan omat raakamehut valmistettua. Huippua!

Puurotrendi

kc-supergrot

Jaoin jo esikoisteoksessani omia puuronpimppaus reseptejäni, joten oli tietty pakko ostaa mukaan paketti ”superpuuroa”. Njää… Mielummin kyllä lisään härpäkkeet itse, mutta tämä on ihan hyvä hätävara.  Tuote sellaiselle, joka ei itse jaksa lisätä puuroonsa siemeniä, marjoja jne.  Niin ja tämä on tuote hänelle, joka haluaa puuroonsa proteiinia. Pauluns Supergröt sisältää 16 grammaa proteiinia 100 grammaa kohden. Minusta kyllä tämä proteiinin änkeminen kaikkialle on vähän outoa, mutta jokaisella ajalla on toki ruokatrendinsä…

kc-risenta.topping

Myös nämä ”päälliset” ovat kätevä juttu laiskalle. Kyseessä on Risentan erilsisia pähkinä- ja siemensekoituksia, joita voi heivata puuroon, jogurttiin jne. Minä teen tällaista itse, eikä se nyt taitoa juuri vaadi, mutta taas kerran: laiska varmaan kiittää näistäkin. Ja näitä nyt Suomesta toki löytyy, pähkinä- ja siemenmiksejä. Tämä ei ole varsinainen uutuus, mutta se ehkä on, että tuotteet olivat muistaakseni myynnissä puurohyllyssä, ikään kuin oheistuotteena juuri puuroille.

kc-kahvila.soder.2

Ruokakaupoissa luuhaamisen lisäksi herkuttelimme kahviloissa. Pelkästään Söderillä on lukuisia ihania paikkoja, joista olisin halunnut tuoda Helsinkiin mukanani etenkin sisustuksen. Persoonallisia kahviloita voisi olla maamme pääkaupungissa paljon enemmän.

… älkääkä nyt ottako tätä valituksena, vaan kehitysideoina!