Menu

1 on 2: POP Table

Huonekalujen hankkiminen ei ole helppoa. Kyseessä on sen verran isoja ratkaisuja, joita joutuu katselemaan arjessaan vuosikausia, että ostoksesta haluaa olla varma. Estetiikan ja hinnan lisäksi yhä useampi miettii, missä tuote on tehty ja kenen toimesta.

Me etsimme kivaa ja sopivan hintaista sohvapöytää monta vuotta. Lopulta Sam teki sen itse EU-lavasta. Työhuoneella meillä oli sama ongelma ja sohvapöydän virkaa toimittikin pari vuotta Kierrätyskeskuksesta ostettu lasilevy, joka lepäsi kahden kirpparilta ostetun rahin päällä. Ihan ok väliaikaisviritelmä, mutta aika epästabiili ja vaarallinen, kun pöytälevy keikkasi tosi helposti.

Huonekaluostoilla tuntuu, että porukka jakautuu kolmeen osaan: yhdet hankkivat huonekalunsa lähinnä kierrätettynä ja  kirppareilta, toiset suuntaavat suoraan Ikeaan ja kolmannet ostavat Artekkia ja vastaavia laatumerkkejä. Jotkut sekoittavat näitä kolmea, varmaan melko monikin.

kc-poptable9

kc-poptable8

Koska  itse aina lähtökohtaisesti tykkään suosia kotimaisia toimijoita, jotka myös valmistuttavat tuotteensa Suomessa, olin innoissani kun ystäväni kertoivat pöytäbisneksestään. Frendini perustivat viime vuonna POP Table -nimisen yrityksen, jonka ideana on tarjota pöytiä, jotka voi kustomoida itse. Pöytälevyn puolet voi väritä eri värisiksi, kiiltäväksi tai mataksi ja myös pöydänjalat — sekä niiden korkeuden — voi valita itse. Yhden pöydän hinnalla saa siis kaksi tai jopa kolme, jos hankkii sekä matalat että korkeat jalat.

Pöytälevyt valmistetaan Suomessa, 100 km päässä Tampereelta, Kolhossa, noin 20 henkeä työllistävässä perheyrityksessä. Pöytälevyjen runkomateriaali on kokopuusta valmistettu kevytlevy, mikä tekee pöydistä kestäviä, mutta myös erittäin kevyitä ja helposti liikuteltavia (niitä voi nostella jopa yksi, puhun kokemuksesta). Osviitaksi: iso, korkeille jaloille soveltuva pöytälevy painaa 11 kg. Pöydän pinnat ovat korkeapainelaminaattia, mikä koostuu isoksi osaksi ohuista paperikerroksista, mihin käytetty puu on FSC-sertifioitua. Osa korkeapainelaminaateista valmistetaan jopa paikallisesti Formican Kolhon tehtaaalla ja osa tulee muilta Formican eurooppalaisilta tehtailta.”

POP Table -tuotteissa käytetyt pöydänjalat tulevat Saksasta.

kc-poptable1

kc-poptable5

kc-poptable6

Saimme työhuoneelle testiin POP Table -pöydän viime vuonna ja pääsimme vihdoinkin eroon lasilevy-rahi -viritelmästä. Pöytä on arkisin ja usein illanistujaisissakin matala, mutta kun järkkäämme isommat juhlat, nostamme pöydän korkeille jaloille.

Tuote on ihan nerokas etenkin pienessä tilassa, jossa erikokoisia ja -korkuisia pöytiä ei mahdu olemaan useampaa. Meillä on yksi pöytälevy, joka on toiselta puolelta valkoinen ja toiselta puolelta musta ja kääntelemme sitä fiiliksen mukaan. Pöydänjalkojen korkeus vaihtuu tilaisuuden tarpeiden mukaisesti.

Yläpuolen kuvissa pöytä on arkikäytössä matalilla jaloillaan, mattamusta pinta ylöspäin ja alapuolen kuvissa pöytä on juhlamoodissa, korkeilla jaloilla.

kc-poptable2

kc-poptable3Synttäreillä käytin valkoista pintaa ylöspäin…

kc-poptable4…ja Pihlajavoidelanseerausbileissä mustaa pintaa.

Pöytälevyn kääntäminen on helppo tapa muuttaa pöydän ulkoasia tilanteen mukaan ja nerokasta on se, että mikäli huoneeseen tarvitaan tilapäisesti paljon lattiatilaa, saa pöydän helposti pois tieltä: levy pystyyn, nojaamaan seinään ja jalat vaikka piiloon sohvan alle. Ihan superkätevää. Tässä esimerkkiä videon muodossa:

POP Table | Custom-made tables custom made from POP Table on Vimeo.

Alapuolen kuvassa Suuren & Mahtavan aulan seinään nojailee pinkki POP Table -pöytälevy, joka saapui työhuoneelle Laurenin myötä. Ystäväni pyörittää firmaa miehensä kanssa ja työskentelee nykyään työhuoneellamme. Jos siis olet hankkimassa pöytää ja tulet piipahtamaan showroomilla, saatamme törmätä. 🙂 Mutta allekirjoittanut ei siis liity tähän bisnekseen millään lailla, eikä myöskään videolla esiintymä siippani (joka ohjasi ko videon), kunhan fanitan frendieni toimintaa ja sain sohvapöydän lainaan. Olen kiitollinen!

kc-poptable7

kc-vaahtokarkit

Muotibloggaajille vinkiksi: POP Table -levyt ovat käteviä taustoja asukuviin ja muuhunkin fotailuun.

Paljon lisätietoa näistä hauskoista pöydistä löydät firman sivuilta, jossa voit kokeilla pöytäkoneen kanssa, miltä erilaiset jalat ja pöytälevyvärit näyttävät yhdessä. Varoituksen sana: touhu on aika koukuttavaa… Pakko muuten huomauttaa vielä, että pöytälevyn isojen pintojen värien lisäksu voi myös valita värin pöydän kylkeen. Lilyn Saaran tontilta näet, kuinka ison eron mustavalkoisessa pöydässä saa aikaan keltainen kylki.

Onnea POP Table, oikein hyvältä näyttää! Ja testissä ollut pöytä on ehdottomasti jäämässä toimistolle, tuote on kerrassaan nerokas.