Menu

Pellava: kaunista ja kestävää

Oivalsin pellavan mahtavuuden ostettuani Islan syntymän jälkeen lakanat, joissa luki ”ei tarvitse silittää”. Ei sikäli, että minä koskaan silittäisin lakanoita, en vaan saa aikaiseksi (ja juu tiedän että kannattaisi), mutta se että oli olemassa lakanat, joille luontainen ryppyisyys jopa kuuluu — se oli yhtä mahtava uutinen kuin se, että lapsen koliikki yleensä loppuu kolmen kuukauden jälkeen. Loppui se, ja lakanat ovat olleet juuri niin helppohoitoiset kuin univajetokkurassa toivoinkin.

Sain Kempparin FB:n kautta viestiä ihmiseltä, joka vinkkasi yhden naisen yrityksestä nimeltä Pisa Design. Kalajokelaisen Satu Someron firma myy pääasiassa pellavasta ja puuvillasta suunniteltuja keittiö-, kate- ja saunatekstiilejä. Lisäksi hänellä on videonauhaa ja pellavaa yhdistäviä tuotteita, esimerkiksi kannettavalle ja tableteille tarkoitettuja säilytyspusseja. Tuotteet ovat Sadun designia ja ne valmistetaan Suomessa, tehdastekoiset tuotteet tehdään Virossa.

Nettisivuillaan runoillaan näin:

Hetken huumaa saunan lauteille ja saunan raikkaalle iholle.

Onnen pisaroita kattaukseen ja kokille.

Valaistunut mieli innovatiiviselle sisustajalle.

Kuulostaa vähän pehmoiselta, mutta nyt on kyllä runoilu kohdallaan — nimittäin:

KC-PISADESIGN1

kc-pisadesign2

kc-pisadesign3

kc-pisadesign4

Harvoin saan näin isoja kiksejä pöytäliinasta… ”Onnen pisaroita” ja ”valaistunut mieli” — todellakin!

Olen innokas kattausten tekijä ja kotoa löytyy monenlaisia astioita eri tarpeisiin, mutta pöytäliinoja en juuri harrasta. Pitäisi vissiin, kun tulee näin nättiä.

Tämä Pisa Designin raidallinen pellavapöytäliina ja tabletit on saatu lahjaksi ko yritykseltä ja on melkoinen sattuma, että postista tupsahtaa kotiin jotakin, joka sopii keittiöömme kuin nakutettu. Pöytäliina on kooltaan 155 x 230 cm, juuri passeli isoa ruokapöytää peittämään. Tuote maksaa 199 euroa, on siis pienoinen investointi ehkä nykyihmiselle, joka salettiin ei osaa arvostaa pöytäliinoja. Minä en ainakaan ole osannut! Ja lapsiperheessä on toki aika haasteellista pitää pöydällä yhtikäs mitään tekstiileitä. Mutta juhlahetkiä varten, ai että nousee arki ihan toiselle levelille ison pellavaliinan myötä. Ja materiaalina pellava on mitä mainioin: kaunis, kestävä ja ajaton. Tietoa pellavan ekologisuudesta löydät esimerkiksi Turun amk:n Vihreä polku -sivuilta.

Odotan jo kesää, aion nimittäin käyttää pellavaliinaani myös mökillä, puutarhajuhlissa. 🙂