Menu

Yö jään sisällä

Vietin vuodenvaihteessa yön jäähotellissa. Ulkoilua rakastava siippani sai merkkipäivänsä kunniaksi meikältä lahjaksi neljän päivän ulkoiluloman pohjoisessa ja ulkona oleminen vietiin tietty äärimmilleen: nukuimme reissun vikan yön jään sisässä.

Halusin fiksata elämyksen, joka oikeasti säväyttää — emme pettyneet. Väitän, että Rovaniemen Arctic SnowHotel on yksi makeimpia talvielämyksiä, joita Suomessa voi kokea.

Jäähotellissa on 18 perushuonetta, 3 ryhmähuonetta, 8 sviittiä, kappeli, juhlatiloja, ravintola sekä baari. Ulkona on jääsaunoja ja poreallas. Lisäksi löytyy kota-ravintola ja puinen päärakennus, jossa on sisäsauna ja -suihkut, takkahuone, vessat ja aamiaistila sekä matkamuistomyymälä.

kc-jaalinna

kc-jaahotelli19Jääkappeli ja -alttari

kc-jaahotelli5Hotellin käytävätkin ovat taidetta

kc-jaahotelli20Ravintolasaleja on useita

Perus- ja ryhmähuoneissa on vain makuupaikat, sviiteissä sen sijaan on aivan uskomatonta jää- ja lumitaidetta. Jokaisella sviitillä on oma teemansa, esimerkiksi shakki-sviitti näytti tältä:

kc-jaahotelli8

kc-jaahotelli16

kc-jaahotelli9

kc-jaahotelli2

kc-jaahotelli1

Yläpuolen  satumainen yötaivas-huone jäähirvineen oli mielestäni upein.

Osassa sviittejä oli melko romanttinen meininki…

kc-jaahotelli21

Tämä sviitti oli yksi kauneimmista:

kc-jaahotelli14

Vaikka sviitit ovat perushuoneita upeampia, on oikeastaan ihan sama, missä huoneessa sitä yönsä viettää. Yöpyjät eivät hengaa huoneissaan ennen nukkumaanmenoa, joten kaikissa huoneissa voi kierrellä vapaasti ja ihailla. Huoneissa ei ole ovia, vain oviaukot ja verhot.

Minä olin maksanut yhdestä yöstä sviitissä (2 hlö, 330 €), mutta vastaisuudessa ottaisin ehkä perushuoneen (2 hlö, 250 €). Kukapa sitä nukkuessaan taidetta ihailee? Niin ja se nukkuminen tapahtuu makuupusseissa, taljojen päällä. Ei tullut kylmä! Mikäli yöllä iskee paniikki, on olemassa sisätila, jossa on kerrossänkyjä. Sisälle siis pääsee nukkumaan, jos ei igluhommat maistu.

kc-jaahotelli11Jäähdyttelyä porealtaan reunalla

Jäähotellissa on pakko kokea jääsauna! Sattuneesta syystä saunasta ei ole kuvaa, mutta kokemus oli aikamoinen: könysimme pieneen jääkapseliin, jossa löylyä heittäessä katosi näkyvyys täysin. Elämys muistutti höyrysaunaa ja oli kyllä erikoisin saunakokemus miesmuistiin. Aavistuksen ahdisti se, että katosta tippui vettä olkapäille, vaikka meille luvattiin, ettei jääsauna voi romahtaa. Saunan jälkeen pulahdimme poreammeeseen, jossa köllimme melkein tunnin. Ihan parasta olla kuumassa vedessä kylmässä ulkoilmassa. Ah!

Saunan ja poreammeilun jälkeen illastimme jääravintolassa. Tunnelmallisempaa raflaa saa hakea.

kc-jaahotelli13

kc-jaahotelli10

kc-jaahotelli18

Ruokahalu oli jääsaunan ja paljun jälkeen melkoinen, ja oli ihana saada höyryävä paketti eteensä. Harmillista kyllä, ruoka ei maistunut kummoiselta. En tiedä johtuiko se osittain siitä, ettei keittiössä oltu osattu valmistaa maidotonta annosta, mutta hirvipaisti ja sesongin vihannekset viinikastikkeessa olivat lähes fiasko. Liha oli mautonta ja kasvikset mössöä, viinikastikkeesta ei ollut jälkeäkään (tai ainakaan se ei maistunut).  Minä joka en ehkä koskaan elämässäni ole pyytänyt ravintolassa annokseen lisää suolaa ja pippuria, maustoin annosta reilulla kädellä. Vähän valju oli myös omenajälkkäri, veikkaan taas syyksi maidottomuutta. Annoslautasen jäinen alunen oli tosin superkaunis.

kc-jaahotelli4

Jääbaari

kc-jaahotelli3

Jäähotellissa kannattaa viettää yksi yö. Hotelli on metsässä järven rannalla, eikä jäärakennelmien ihailua ja saunomista lukuunottamatta kummoista tekemistä ole. Itse saavuimme hotellille 17.30 maissa, saimme kierroksen alueella, valokuvasimme paikkoja, saunoimme ja paljuilimme 18.30-20.00, ruokailimme 20.30-21.30, tsekkasimme baarin, sulattelimme ruokaa iltakävelyllä ja painuimme pehkuihin klo 23. Herätys on 7.30, joten nukkumaan kannattaa kömpiä ajoissa.

Aamiainen on sisätiloissa ja se kieltämättä tuntuu mahtavalta ulkona nukutun yön jälkeen. Itse aamupalatarjoilu oli ihan ok, mutta vähän eksoottisempaa valikoimaa kyllä toivoisin näin upeaan paikkaan.

Kaiken kaikkiaan sanoisin, että Arctic SnowHotel voisi skarpata vähän ruokien osalta, muutoin homma toimi hienosti. Henkilökunta oli aivan supermukavaa ja elämys oli upea alusta loppuun.

kc-jaahotelli6

Tämä postaus on tehty maksavan asiakkaan näkökulmasta, en siis ole liikkeellä sponsoridiilillä — kuten ehkä jutusta hoksasitte. Sitäpaitsi: sisälötyhteistyökumppanuuksista kerron aina ja sitäpaitsi ovat nekin kyllä 100% aitoja mielipiteitäni, joten turhaanpa tässä avaudun. 😀

Jos haluat kokea jotakin aivan upeaa ja ainutkertaista, suuntaa Rovaniemelle ja vietä yö jään sisässä — tai mene vaikka naimisiin!