Menu

Ohuiden hiusten rosmariinipelastus

Testailen monia tuotteita blogin puolesta, enkä mainitse täällä todennäköisesti puoliakaan niistä. Syy on se, että haluan aina käyttökokemuksen ennen kuin bloggaan, jotta on oikeasti jotakin sanottavaa. Jos tuote on huono tai keskiverto, en välttämättä edes kirjoita siitä. Tosi hyviäkin on niin paljon, että miksi tuhlata aikaa tuotteista nillittämiseen? Nillitän muutenkin niin paljon. 😉

kc-hiussuosikit

Nyt on plakkarissa kaksi tuotetta, joista on pakko kirjoittaa: eräs mainio shampoo ja eräs mainio hiusvesi. Molemmat tuuheuttavat tehokkaasti ohuita, skandinaavisia hiuksia.

En ole ollut kovin ronkeli luonnonkosmetiikkashampoiden suhteen, vaan yleensä käyttänyt sitä, mitä kaapissa sattuu olemaan. Mitä nyt olen testattavaksi saanut. Syy lienee se, että kampaukseni on aika lyhyt ja siksi tukka on sopivasti sekaisin melkein millä tuotteella vaan.

Nyt hiuksissa alkaa kuitenkin olla enemmän pituutta ja olen havainnut, että mikä tahansa shampoo ei enää toimi. Hiukset ovat helposti lättänät ja hamppuiset, normaalioloissa olisinkin jo leikannut ne kuukausia sitten. Schoenenberger-merkkinen Rosmariini-volyymishampoo on kuitenkin saanut minut harkitsemaan hiusten kasvattamista. Ei pitkiksi, mutta pidemmiksi.

Ostin tuotteen lokakuun alussa Berliinistä ja pari viikkoa sitten se loppui. Mikä tragedia! Heti on letti ihan lattana ja voimaton. Hämmennyin muutoksesta, kun vaihdoin tästä uudesta shampoosuosikistani johonkin random luonnonkosmetiikkashampooseen, mitä sattui kaapissa olemaan.

HCS_innenKuva: schoenenberger-naturkosmetik.de

Schoenenbergin BDIH-sertifioituja tuotteita ei myydä Suomessa, mutta ehkä joku alkaisi jutun luettuani maahantuomaan näitä mainioita puteleita?  Tämä laadukkaita luonnontuotteita myyvä saksalainen firma on perustettuvuonna 1927 ja valikoimaan kuuluu siis muutakin kuin hiustuotteita.

Käyttämäni ExtraHair on kehitetty paitsi hiuksia, myös päänahkaa silmälläpitäen.

Die natürlichen Pflegeprodukte der ExtraHairSystemhaarpflege basieren alle auf einer milden Schaumgrundlage aus pflanzlichen Rohstoffen, ergänzt durch die einzigartigen Schoenenberger Bio-Heilpflanzensäfte, hochwertige Pflanzenauszüge und wertvolle Öle, die speziell auf die Bedürfnisse der unterschiedlichen Haar- und Hauttypen abgestimmt sind.

Onpas vaikea kääntää tätä pätkää, vaikka olenkin kirjoittanut A-saksan… Saittia ei valitettavasti ole englanniksi.

Schoenenbergin volyymishampoo antaa enemmän tuuheutta kuin mikään luonnonkosmetiikan shampoo aikaisemmin, myös Sam mainitsi asiasta. Että on huomannut muutoksen omassa tukkalaitteessaan. Vaikuttavina aineina ovat betaiini ja jogurttiproteiini (antavat hiuksille tukea ja kiiltoa) sekä rosmariini ja koivunmahla, jotka  ylläpitävät päänahan terveyttä ja tuuheuttavat hiuksia.

Kyseisen shampoon lisäksi olen käyttänyt koko syksyn myös Weledan ravitsevaa hiusvettä, Revitalising Hair Tonicia. Tuote on etenkin yhdessä edellämainitun shampoon kanssa boostannut hiuksiin tuuheutta ihan älyttömän hyvin. En aluksi ymmärtänyt, mihin hiusvettä oikein tarvitsee, koska olen perustuotteiden ystävä, ja hiusvesi tuntuu ylimääräiseltä hifistelyltä, mutta tästä on tullut minun muotovaahtoni tai hiuslakkani. Se, joka saa tukkaan rakennetta.

Osallistuin syksyllä Weledan lehistötilaisuuteen, jossa sain valita yhden tuotteen testiin ja kuultuani, että valikoimista kertaalleen poistettu hiusvesi on otettu vastikään takaisin kuluttajien kovasta painostuksesta johtuen, päätin testata, että mikä tässä nyt on niin mahtavaa.

kc-weleda.hairtonic

Mahtavaa on tuuheus. Hieron vettä päänahkaan pyyhekuivaamisen jälkeen ja toisinaan myös aamulla, kuiviin hiuksiin. Hiukset saavat tukea ja nousevat päänahasta. Tuotetiedoissa todetaan näin:

Weleda Ravitseva Hiusvesi, vähentää hiustenlähtöä, vahvistaa hiusta, lisää hiusten kasvua ja parantaa hiuspohjan kuntoa. Ainesosina on maksaruohoa, joka rauhoittaa ja kosteuttaa. Rosmariiniöljyä, joka stimuloi verenkiertoa ja hiustenkasvua. Piparjuurenlehteä, joka tasapainottaa. Hiusvettä voi käyttää shampoopesun sijasta silloin kun hiukset eivät ole kovin likaiset. Hiusvettä voi käyttää myös kevyeen muotoiluun. Hiero hiusvettä päänahkaan aamuin illoin, älä huuhtele pois.

Paitsi että tuote antaa hiuksille tukea tekemättä niistä tahmaisia, tuoksuu se myös ihanalle.

Rosmariinivesi on ollut Weledan valikoimissa vuodesta 1921 ja resepti on yhä sama! Tuote on lasipullossa, mikä tuo ihanan vanhanajan, lääkemäisen fiiliksen. Kooltaan pakkaus on 100 ml ja maksaa esim. Hyvinvoinnin tavaratalossa* 21,95 €. Ruohonjuuressa hinta on 22,45 €. Veikkaan että ko hiusvettä saa myös isoista tavarataloista, kuten Stockmannilta ja Sokokselta. Itselläni on kulunut noin 2/3 nesteestä neljän kuukauden käytössä. Tätä saa onneksi lisää Suomesta,  mutta mistä saan uuden shampoon loppuneen tilalle? Help!

* Affiliate-linkki