Menu

Paasto: mikä fiilis?

Kiinnostaisi kauheasti tietää, onko langoilla ekaa kertaa paastoavia? Toinen paastopaketin voittaneista ainakin on ymmärtääkseni nyt paastolla, miten menee? Olisi kiva kuulla kommentteja, kun olen jo itse niin monet kerrat paastonnut ja aiheesta kirjoittanut. Veikkaan, että lukijani kuulisivat mielummin teidän ensikertalaisten fiiliksiä kuin omiani. 🙂

Joku kysyi FB:n puolella, miksi kannattaa paastota? Ei se kaikille sovikaan, mutta kokeilematta ei tiedä. Itselleni paasto on aina ollut mainio tapa hidastaa rytmiä arjessa ja rauhoittua viikon verran. Silloin nautin jokaisen ”aterian” säännöllisesti ja nukun paljon ja hyvin. Ei minulla uniongelmia ole koskaan ollut, mutta yleensä kukun valveilla yli puoleenyöhön, paastolla menen nukkumaan aikaisin.

kc-rauha

kc-paastotee

Paaston haitoista ja hyödyistä väitellään. Toisten mielestä paasto on turhaa ja ravintoasiantuntijat suhtautuvat paastoon epäillen. Lihasmassaa kasvattavat kauhistelevat, kun paasto rokottaa massaa. Joistakin on älytöntä mennä mehulinjalla, kun yhtä hyvin voisi pitää vaikka soppaviikon. Sekin on minusta hyvä idea! Toisille paasto taas on tehokas rauhoittumis- ja kehon puhdistautumiskeino, kuten minulle. Muistan yhä, kuinka julkisessa vessassa eräs vanhempi rouva tuli ihmettelemään hehkuvaa kasvojeni ihoa. Olin ekalla paastolla ja huomasin positiiviset ihovaikutukset toki itse, mutta että muutkin, se yllätti.

Maailmassa jossa kaikilla on kaikkea liikaa — tai ainakin tosi monilla tosi monia asioita liikaa — tällainen rajoittaminen tuntuu hyvältä. Ainakin minusta. Paasto on myös hyvä startti uusille elämäntavoille, jos ei muuten pääse esim. eroon sokerista tai vehnästä.

Toinen päivä kohta takana, kolme edessä. Tsemiä jengi!

 *Sisältöyhteistyö, blogaus on osa Paasto-blogauksia, jotka toteutan Vogel-nestepaastoni yhteydessä