Menu

Nainen ja ylpeä siitä

Docventuresin Nainen-sarja on tullut toiseksi viimeiseen jaksoonsa, tänään aiheena on kauneus. Olen mukana jakson bloggaajavieraana, Suomen Blogimedian naiset ovat olleet mukana ohjelmissa kautta koko sarjan.

kc.nainen2

Teema kauneus on itselle läheinen aihe, sillä Kempparin isoimmat yksittäiset aihealueet ovat ruoka ja kosmetiikka. Reuhaan toisinaan siitä, kuinka etenkin perinteisen kosmetiikan maailmassa liioittelevat mainokset ottavat päähän paljon. Ei automainoksissakaan lisätä autoon Photoshopilla ominaisuuksia, joita autossa ei ole oikeasti. Miksi se on kosmetiikassa ok? Muistatte ehkä, että olen kerännyt nimiä adressiin liioittelevan kosmetiikkamainonnan suitsimiseksi. Aloitimme urakan Uuden Mustan aikoihin ja nyt 5000 nimeä on kasassa. Kuluttajavirastolla ollaan tietoisia, että olen tulossa pakeilleen tämän niminivaskan kanssa, en vain ole ehtinyt edistää asiaa syksyllä. Ehkä tammikuussa aloittavan assarini myötä ehdin edistää tätä(kin).

Kosmetiikkamainonta, mallimaailma, media — jopa ne automainokset, kaikkialla naiset ovat kuin yhdestä (melko kapeasta) muotista. Salilla törmää jatkuvasti anorektisen oloisiin teinityttöihin, joiden keskinäiset keskustelut kaloreista saavat meikäläisen voimaan pahoin. Illan Girl Model -dokumentti valottaa sitä todellisuutta, jossa ilmeisesti monet mallit — tai malliksi haluavat — elävät.  Kunpa tämä leffa avaisi monen nuoren tytön silmät sille, mitä pelkkään ulkonäköön keskittyminen voi pahimmillaan olla. Aivan kuin millään muulla ei olisi mitään merkitystä.

Katsoin Kauneus-jakson Docventures-dokkarin eilen etukäteen, se näytetään tänään täällä klo 21.00. Maistiainen, olkaa hyvät.

Ei ollut iloinen mieli tämän pätkän päätteeksi, mutta en avaa aihetta nyt tässä enempää, illalla sitten.

Mikäli Docventuresin Nainen-konsepti on teille vieras, kerrattakoon sen verran, että jokainen jakso tapahtuu sekä radiossa että verkossa. Olen tänään Rikun ja Tunnan suoran lähetyksen radiovieraana klo 13-14 Yle Puheella. Kansamme studiossa on myös kulttuuritutkija Taina Kinnunen. Jos kuuntelet ohjelmaa, voit heittää shoutboxiin kommentteja ja kysymyksiä, noukin niitä sieltä mukaan keskusteluun.

Illalla homma jatkuu dokumentin äärellä. Girl Model näytetään klo 21.00 Areenassa ja samaan aikaan käynnistyy chat, jossa vetäjänä toimii allekirjoittanut. Keskustelu tapahtuu tällä samalla sivulla, jolla elokuva näytetään. Dokumentin loputtua Rikun ja Tunnan studiovieraana on superkiinnostava vieras, mallimaailman hyvännyt ex-malli, nykyinen valokuvaaja ja vaatesuunnittelija Sanna Saastamoinen-Barrois. Studiokeskustelu alkaa heti leffan jälkeen, klo 22-22.30 välillä ja kestää 30 minuuttia.

Mainitsin, että Suomen Blogimedian naiset ovat olleet mukana Docventures-sarjassa läpi koko ohjelman. Meistä mukanaolijoista minä ja Outi osallistuimme hiljattain kuvauksiin, joiden lopputulos sopii tämän postauksen yhteyteen kuin nenä päähän. Naisia ja ylpeitä siitä — sellaisina kuin me ollaan (vaikka yleensä en liiku ihmisten ilmoilla housuitta).

noora-shingler-for-gtie

kc-outi

Kuvat: Mikko Rasila / Kampanja: gTie / Loput kuvasarjan bloggaajat löytyvät täältä

Lisää aiheesta nainen, ulkonäkö, kauneus ja kaikesta näihin liittyvästä parin tunnin päästä radiossa ja illalla Areenassa. Tulkaa mukaan!