Menu

Joulusäätöä

Kirjoitin aikaisemmin syksyllä siitä, kuinka testasin ruokaostosten tekemisen ulkoistamista (tilasin viikon safkat nettikaupasta siis). Jouluun liittyen minun piti ulkoistaa lattioiden ja ikkunoiden pesu, mutta olin liian myöhään liikkeellä ja nyt saan puunata itse. Prkl..

Jouluherkkuja tajusin sentään tilata ajoissa: raakaruokakokki Outi toi juuri ovelle raakasuklaakonvehteja, jotka odottavat nyt pakkasessa aattoa. Juhlaa! Peruskonvehdit eivät ole hyvä idea, koska vatsani ei kestä tavallista maitoa, joten raakakonvehdeille ja Outille iso peukku.

kc-raakakonvehditRaakasuklaata aattoa varten

Kunpa saisin kaikki jouluruoat joltain mainiolta kokilta, se olisi allekirjoittaneelle paras joululahja. Vaikka rakastan ruoanlaittoa, olisi jouluna kiva nostaa jalat pöydälle ja syödä muiden tekeleitä. Oletko itse koskaan tilannut jouluruokia jostakin? Jos omaat hyviä suosituksia, otan mielelläni vastaan — tulevia jouluja ajatellen.

Jouluun liittyy myös yhtä sun toista roudaamista ja säätämistä. Lahjoja, kuusia, koristeita, pakettien viemisiä jne. Kun ei omista autoa, on välillä haastavaa päästä nopeasti paikasta a paikkaan b. Niin kuin vaikka Malmilta (jossa asun) Lauttasaareen (jossa meillä on mökki). Mökki ei ole vielä talviteloillaan ja pitäisi keretä laittamaan paikka pakettiin ennen joulua.  Hommassa menee julkisilla ikuisuus, noin tunti suuntaansa. Omalla autolla menisi 25 minuuttia. Olen testaamassa ekaa kertaa koskaan taksin ja bussin yhdistelmää, sen nimi on Kutsuplus* ja yhteistyötoive tuli Suomen Blogimedian kautta. Kyseessä on siis pikkubussi, jonka voi tilata tarpeensa mukaan ja matkaa jakavat muut samaan suuntaan menevät ja minibussin tilanneet. Aika hyvä idis! Mietin, että paitsi mökkireissun, voisinkohan roudata Kutsuplus-dösä-taksissa joulukuusenkin? Ihan pienen vaan? Kun puhutaan hommien ulkoistamisesta, teen sen autoiluun liittyen koska vaan mieluusti. Toivottavasti Kutsuplus toimii niin kuin olen ajatellut, silloin saan hoidettua mökkikeikan alta siedettävässä ajassa ja ehtisin pestä lattiat ja ikkunatkin keikan jälkeen.

Jahka saamme mökin pakettiin, kodin pestyä, kuusen haettua, lahjahommat valmiiksi ja… Niin, ei kait muuta? Sitten laitan itseni lomalle! Sitä ennen saatte vielä (ainakin) yhden postauksen ja arvonnan joulujännitystä tuomaan.

*Sisältöyhteistyö Suomen Blogimedian kanssa