Menu

Uusi aika

Kemikaalicocktail on siirtynyt nykyaikaan. Taisitte jo huomata? Tähän saakka kaikki Kemikaalicocktailin mainosbannerit — jotka siis ovat blogin oikeassa laidassa —ovat olleet minun henkilökohtaisesti myymiäni tai affiliate-palvelujen kautta käyttööni ottamia. Olen siis aina valinnut ne itse. Tämä muuttuu.

Suomen Blogimedian blogien bannerimyyntiä hoitaa A-lehdet, joiden kautta SBM:n blogeihin on ilmestynyt ensimmäinen bannerimainos eilen, eikä tämä ole viimeinen. Teitä saattaa muutos aluksi ärsyttää, mutta etteköhän totu.

Kehittelin jossakin vaiheessa mallia, jossa te lukijat maksaisitte blogistani kuussa tietyn summan, mutta koska vaikutti siltä, että halukkuutta tällaiseen rahoitusmalliin ei Kempparin osalta ollut, on ansaintamalli nyt perinteisempi. Bannerit eivät ole blogini sisältöä, enkä minä ota kantaa niiden sisältöön, ellei jostakin ihmeen syystä ole pakko. Myyn yhä itse joitakin pikkubannereita (haluan mahdollistaa pienille arvomaailmani mukaisille yityksille mahdollisuuden mainosnäkyvyyteen) ja ne tulevat aina saitin oikeaan laitaan, erotatte ne kyllä. Mikäli erottamisongelmia tulee, alan merkitä niitä eri tavoin, otsikoin vaikka ”Nooran valinta” tai jotakin vastaavaa. Katsotaan. Teen toimenpiteitä tarpeen mukaan, tällä hetkellä uskon teidän erottavan helposti oikean laidan ja ylälaidan toisistaan.

kc-mainosbanneri

Kuvassa näkyy kuvakaappaus niin kutsutusta paraatibannerista. Se tarkoittaa isoa mainosta, joka sijoitetaan blogin oman bannerin yläpuolelle. Kemppariin tulee maksimissaan yhtä aikaa neljä mainosta. Paikat ovat: paraatibanneri, kakssi oikean laidan kapeaa pystybanneria ja alareunan banneri, joka tulee tekstin jälkeen, kaiken sisällön alle alalaitaan. En tiedä tullaanko Kempparissa koskaan näkemään kaikkia mainospaikkoja käytössä samanaikaisesti, mutta teoriassa se on mahdollista.