Menu

Herkän ihon luomukosmetiikkaa

Taas on Suomeen rantautunut uusi ja laadukas luonnonkosmetiikkasarja, Cattier nimeltään. Ranskassa paljon reissanneet varmaan sarjan tietävätkin, Cattier kun on perustettu jo 60-luvulla ja löytyy Ranskassa kaupoista siinä missä meillä Hauschkat ja Weledat. Itselleni Cattier on aivan uusi juttu. Hienoa on se, että Cattierin tuotteista monet (elleivät jopa kaikki?) ovat Cosmebio-sertifioituja, eli sarja ei ainoastaan sisällä luonnon, vaan luomukosmetiikkaa.

kc-cattier3

Merkillä on valikoimissaan huimat 150 tuotetta, Suomen markkinoille on rantautunut niistä 30. Tuotteet ovat kohtuuhintaisia ja — ilouutinen — myös hajusteettomia tuotteita löytyy! Luonnonkosmetiikassa hajusteettomuus on aika harvinaista, joten Cattier on tervetullut vaihtoehto niille, jotka haluavat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ilman tuoksuja.

Cattier sai alkunsa, kun luonnonkosmetiikan ranskalaispioneeri, Pierre Cattier alkoi kehitellä savesta kosmetiikkatuotteita.  Sarjan suosituin tuote onkin kuvan Pink Clay Mask, herkälle iholle tarkoitettu savinaamio. Olen tetsannut sitä nyt kahdesti ja siinä missä suosikkisavinaamioni Argital tuoksuu voimakkaasti ja on sen oloista, että se on napattu suoraan pellolta naamaan (tykkään siitä), on tämä hyvin mieto ja hienostunut sikäli varmasti monen mieleen. Juuri hellävaraisuus ja mietous kuvaa minusta sarjaa hyvin. Sanoisin, että tuoksumaailmansa puolesta tämä on aivan päinvastainen sarja kuin vaikkapa Mádara, joka perustuu lähiluonnon kasvien ja yrttien melko voimakkaaseen tuoksumaailmaan. Hyvä että on valikoimaa, kaikille kun eivät samat tuotteet sovi tai uppoa.

kc-cattier

kc-cattier.2

Ihan fiksuna tässä näin

Cattierin savinaamion jäljiltä Ihosta tulee vauvanpeppuinen, niin kuin savihommien jälkeen yleensäkin. Se miten tämä eroaa esimerkiksi Argigtalista on kuorivuus: kuorivaa ominaisuutta ei mielestäni Cattierin savinaamiossa ole, Argitalin naamiota kun hieron aina kuorinnan tavoin iholla ennen kuin huuhutelen sen pois. Tämä naamio on siis enemmän kosteuttava ja puhdistava, iho jää toki sileäksi ja pehmeäksi niin kuin Argitalinkin jäljiltä. Kuivuessaan se on ihon sävyinen, suorastaan hienostunut, jos multa kysytään! Ja siis huomautettakoon, että Cattierilla on valikoimissaan erikseen kuoriva savinaamio.

En ole testannut Cattierilta vielä muuta kuin kuvan tuotteen, mutta valokoimaa on vaikka kuinka: löytyy tuotteita naisille, miehille ja lapsille, hajusteetonta ja miedosti tuoksuvaa, rasvoittuvalle tai kuivalle iholle, anti-age -tuotteita jne. Jos et ole voimakkaiden odöörien ystävä, mutta haluat luonnonkosmetiikaltasi tehoja —  ja huokeaa hintaa! — on Cattier sarjasi. Esimerkiksi mainittu herkän ihon savinaamio maksaa Ruohonjuuressa 8,55 euroa ja Ecodealissa hinta on 7,80 euroa. Ekolossa naamiota saa vain 1-2 käyttökerran minipakkauksena, mutta siellä sarjan savikuorinta maksaa 8,07 euroa. Samainen kuorinta kustantaa Hyvinvoinnin tavaratalossa 6,5 euroa*. Tämä pieni hintavertailu antaa käsitystä tuotteiden hintatasosta, melko kohtuuhintaisia sanoisin.

Tervetuloa Suomeen Cattier, vaikutat oikein kivalta, kauniilta, tehokkaalta ja hyvällä tavalla hienostuneelta, mutta silti helpostilähestyttävältä sarjalta. Etkä oo liian kallis, jes!

– – – – –
* = Affiliate-linkki. Affiliate tarkoittaa, että saan komissiota linkin kautta tehdyistä ostoista. Komissio tarkoittaa, että jos sinä klikkaat *linkkiä ja päädyt ostamaan jotakin, saan minä siitä provikkaa. Jos tämä asia sinua ahdistaa, ei kannata klikata itseään tähdellä merkityistä linkeistä mihinkään ja ostaa mitään. Bloggaaja saattaisi vahingossa saada vaikka palkkaa työstään! 🙂