Menu

Gluteeniton papupasta = KINGII!

Olen aivan rakastunut papupastaan. Sain I love me -messuilta testiin Á la Econ papupastoja kolmessa eri versiossa ja nyt on kahta kokeiltu. IHAMMAHTAVAA sanon mä.

Ensinnäkin: kuka tarvitsee vehnää mihinkään? No ei kukaan. Toiseksi: jos sitä vehnää ei voi syödä gluteenin takia, on tässä oiva korvike. Kolmanneksi: tässä pastassa on 44,8 g/100 g proteiinia siinä missä tavallisessa vehnäpastassa on suunnilleen 10 g/100 g tienoilla. Hiilareita vehnäpastassa on about 70 g/100 g, papupastassa hiilareita on 17,1 g/100 g. Melkoinen ero! Karppaajat ehkä diggaavat tästä tiedosta — ja kaikki muut, joille näillä seikoilla on väliä.

Itse olen alkanut tsekkailla hiilari- ja proteiinimääriä aloitettuani treenaamisen ja siksi nykyään tajuan näistä vähäsen. En kuitenkaan ohjeista miettimään ruokaa ensisijaisesti numeroiden, vaan laadun kautta.

kc-mustapasta

kc-papupastaa

Gluteenitonta mustapapupastaa

Jääkaapissa oli tänään jäljellä pastasoosia eiliseltä ja testasin kastikkeen kanssa Á la Econ mustapapupastan. Raakoina soirot näyttävät huvittavan mitättömiltä laiheliineilta, mutta 8 minuutin päästä pasta on turvonnut siroksi ja pehmeäksi. Kuvassa annoksen päällä on esteettisistä syistä vain juustoraastetta ja pari tomaattia, oikeasti heivasin siihen pari kauhaa luomujauhelihasoosia.  Pasta ei itsessään juuri maistu kummoiselta, mutta toisaalta ei kai se vehnähöttökään maistu ilman mausteita ja kastiketta juuri miltään?

Mustapapuversiota testasin tänään ensimmäistä kertaa, soijapapupastaa olemme valmistaneet kahdesti. Alapuolen kuvassa kaverina on lammasmakkaraa ja ruusukaaleja.

kc-papupasta1

Soijapapupastaa, ruusukaaleja ja lammasmakkaraa — ah!

Olen aivan innoissani tästä, koska en ole vuosiin syönyt pastaa. Kroppani ei kestä vehnää, mutta tykkään pastan konseptista kyllä kovasti. Toki olen käyttänyt riisinuudeleita ja vastaavia, mutta on kiva saada vaihtelua keittiöön, plus että proteiini- ja hiilarimäärien näkökulmasta nämä tuotteet ovat myös tosi kiinnostavia.

Näköjään näitä saa Ruohonjuuresta ainakin, maksavat vajaan kuusi euroa. Hinta on toki moninkertainen peruspastaan verrattuna… Vakiopuljuni Hyvinvoinni Tavaratalo* myy näitä(kin). Mustapapupasta maksaa tuolla 5,49 euroa. Toivotaan, että marketitkin innostuisivat näistä, sen verran mainioita ovat.

*Affiliate-linkki