Menu

Hintavertailua patukkahyllyllä

Ekokaupoissa menettää toisinaan kriittisyytensä. Olen niin tottunut maksamaan tietyistä jutuista perussafkaa enemmän, että välillä maksan ehkä vähän liikaakin. Jostain syystä ekokaupoissa hintavertailu usein unohtuu.

kc-cocovi

Olen innostunut Cocovin uusista Supersnack-patukoista. Pidän niistä, koska maku on herkullinen, raaka-aineet ovat luomua, eikä turhia lisäaineita ole. Patukat ovat koostumukseltaan näinkin yksinkertaisista palikoista rakennettuja: taateli, cashew, rusina ja raakakaakao. Hintaa 30 gramman patukalla on 1,95 euroa. Se tekee 100 gramman hinnaksi 6,5 euroa.

Maksaessani patukkaani kassalla tuhahti myyjä tuotteen olevan mielestään ylihinnoiteltu, koska kyseessä on brändihype. ”Kaikki mitä Cocovi tekee on niiiiiin mahtavaa, muka”. Hän jatkoi, että samassa hyllyssä on ihan vastaava tuote puolet halvemmalla, että olinko huomannut? Enpäs ollut. Tsekkasin Nakd-patukoiden hinnat ja raaka-aineet ja tosiaan, aivan samaa kamaa löytyi Cocovin vierestä puolet halvemmalla.

kc-patukat

Nakd Cocoa Orange -patukka maistuu ja näyttää lähes identtiseltä kuin Cocovin Supersnack suklaa. Nakdin tuoteseloste: taateli, cashewpähkinä, sulttaanirusina, kaakao, luonnollinen aromi. Appelsiiniaromia lukuunottamatta tuoteseloste on näillä kahdella identtinen ja kun näitä maistaa, ei eroa patukoiden välillä juuri huomaa. 35 grammaisen Nákd-patukan hinta on 1,25 euroa eli 100 gramman hinnaksi tulee 3,6 euroa. Hintaeroa lähes identtisillä patukoilla on melkein puolet.

kc-patukat2

Kaupan hyllyssä en tehnyt vertailua näiden välillä, koska halusin tukea kotimaista brändiä ja siksi tartuin Cocoviin. Minusta on upeaa, miten firma on melko nopeasti kasvanut isoksi ja tarjoaa suomalaisille mahtavia tuotteita. Mutta onhan tässä nyt ehkä kuitenkin Cocovilla vähän liian iso hintaero kilpailijaan nähden? Sitäpaitsi: Nakdin tuotteet tehdään Englannissa, Cocovin EU:ssa ja EU:n ulkopuolella.

Lopuksi kuitenkin hoksaan syyn hintaeroon: Cocovin tuote on täysin luomua, Nakdin ei. Mitä ilmeisimmin luomuraaka-aine on se mikä hinnan nostaa, muuta en keksi.

Kukin valitsee minkä parhaaksi näkee, vetailua kuitenkin kannattaa tehdä, sillä välillä ero viereiseen vaihtoehtoon saattaa olla yllättävänkin iso. Etenkin opiskelijabudjetilla operoivaa tämä tieto saattaa kiinnostaa.