Menu

Ruuhkaa elämässä

En ole koskaan elänyt yhtä kiireistä elämänvaihetta kuin nyt. Ruuhkavuodet on ihan kuvaava termi pikkulasten vanhempien arkipyristelylle. Elämässämme on todellakin ruuhkaa!

kc-perhe

Ymmärrän aivan täysin sen, että monet perheensä ruoka- ja muista hankinnoista vastaavat eivät ehdi tai jaksa arjen kiireen keskellä tutustua esimerkiksi elintarvikkeiden tuoteselosteisiin tai selvittää, missä lapsen talvihaalari on valmistettu. Kun skidi huutaa siinä vieressä ja pitäisi ehtiä kotiin tekemään ruokaa ja arki vyöryy päälle, ei vaan jaksa vaivata päätään. Veikkaan siksi monen lukevan blogiani: meikä vertailee ja syynää ja antaa sitten teidän suuntaanne vaihtoehtoja. Ehkä siksi päädytte tänne niin usein?

Olen syksyn mittaan alkanut järjestellä asioita niin, että saisin käytettyä resurssejani fiksummin. Olen päätynyt ulkoistaa kaiken minkä voin. Aloitin projektin jo keväällä kun tajusin, että voin ulkoistaa siivoamisen. Tai ainakin lattioiden ja pintojen pesemisen, jota vaan en tule koskaan ehtineeksi tehdä. Pyysin keväällä tarjouksenkin siivousfirmalta, mutten ole tähän päivään mennessä ehtinyt vastata siihen, kun on liian kiire… Priorisoinnin paikka? No mutta: siivouksen voi ainakin osittain ulkoistaa ja kotitalousvähennyksen jälkeen maksettavaa ei edes jää ihan kamalasti.

Kemppariin liittyen voin ulkoistaa jonkin verran asioita ja usein on tilanteita, joissa konsultoisin mielelläni jotakuta omista ideoistani. Ei haittaisi, vaikka joku välillä suodattaisikin tekemisiäni. Tähän liittyen laitan pian blogiin haun, jossa kerron minkälaista ihmistä etsin. Työharjoittelupaikka siis pian tarjolla! Ehkä sitten alatte saada sitä lupaamaani uutiskirjettäkin. Haku alkaa blogiss apian!

Urheilemista en voi ulkoistaa ja perheen kanssa haluan olla niin paljon kuin mahdollista (skidin hoitaminen on jo toki ulkoistettu arkisin 9-16.30 välillä kaupungille). Bloggaamista en halua ulkoistaa ja ehkä se seuraava kirjakin pitää kirjoittaa itse. 😉

Ruokailemista en voi tai halua ulkoistaa, mutta ruokakaupassa käynnin voi tehdä joku muu.  Testasin muutama viikko takaperin ekan kerran ruoan tilaamista netistä* ja hoksasin, että tietyissä tilanteissa nettiruokakauppa on aivan hillittömän mahtava palvelu. Lapsen mentyä koisimaan on aika paljon siistimpää klikata ostokset koriin vaikka lasillista punaviiniä siemaillen sen sijaan, että hikoilee nälkäisen skidin ja ostoskärryjen kanssa marketin käytävillä koittaen keksiä lennossa jotain fiksua purtavaa. Myönnän, että ei meillä ruoan ostamiseen kauhean kauaa yleensä mene, me kun syömme perusraaka-aineita, joista valmistan aina ruokaa alusta alkaen itse, mutta se että voin tehdä ruokaostokset rauhassa kotona on juhlaa — ja kun voi samalla katsoa kaappiin ja tsekata, että mitä oikeasti tarvitsee — se on hienoa. itse asiassa olin viikonloppuna tekemässä tilausta tälle viikolle, mutta homma meni puihin kun tajusin, että olemme liian kiireisiä ollaksemme kotona vastaanottamassa ruokatilausta… Että on kuulkaa ruuhkaiset vuodet menossa!

Ulkoistaa voin myös liikkumisen paikasta toiseen ja siksi käytän julkista liikennettä. Emme enää omista autoa, mutta käytän taksia jos julkiset ja oma fillari eivät ole vaihtoehto. Taksi tuntuu aina luksukselta: on ihanaa ulkoistaa autolla ajaminen muille. Samalla voi itse hoitaa työpuheluita, meikata tai instagrammailla, mikä nyt on kulloinkin tärkeää.

Kiire on siis kreisi ja tällä postauksella koitan ehkä lepytellä teitä vähän siitä, etten ehdi nykyään vastailla kaikkiin blogini kommentteihin… Ja toisaalta rohkaisen kaikkia delegoimaan ja ulkoistamaan sen, minkä voi! Elämä on liia lyhyt kärvistelemiseen ja jos viikkoonsa saa muutamia tunteja lisää sillä, että työllistää palveluntarjoajan, niin mikäs sen parempaa!

Nyt menen pesemään hampaani, sitä kun en vielä ole delegoinut kellekään…

Psst… Mikäli haluat testata ruokakaupassa käymisen ulkoistamista, voit aloittaa vaikka Kauppahalli24*-palvelusta, jota itse vastikään kokeilin. Ei kuulu S- tai K-ketjuun vaan on itsenäinen toimija! Ensimmäinen tilauskerta aina ilmainen* ja koodilla: kh24bma10, saa 10 euroa alennusta ostoksen loppusummasta, kun se ylittää 50 euroa. Koodi on voimassa 31.10 saakka ja toimii kerran per asiakas.  Huomioi: alennuksia ei voi käyttää samaan ostoskertaan.

*Toteutettu yhteistyössä Suomen Blogimedian kanssa / Affi-linkki

**************

LISÄYS 22.10.2013: Joidenkin mielestä tämä blogaus on harhaanjohtava, koska en alussa kerro blogiyhteistyöstä. Selvennykseksi siis seuraava: Kauppahalli24:n kanssa on sovittu yhdestä postauksesta, jonka olen jo tehnyt, teksti löytyy täältä. Ja itse asiassa tuo ”Testasin muutama viikko takaperin…” lause johtaakin juuri tuohon aikaisempaan postaukseen, joka on se varsinainen sisältöyhteistyöblogaus. Halusin silti kertoa tässäkin postauksessa tähdellä, että tuolta linkin takaa löytyvä teksti on sisältöyhteistyökumppanuus-blogaus.

Tämä kyseinen blogaus on teksti, jossa mainitsen aikaisemman yhteistyön oma-aloitteisesti koska se sopi ko blogauksen sisältöön. Mistä kylläkin saan tämän postauksen yhteydessä tuloa on affi-linkki, jollaisia käytän blogissa toisinaan. Kerron niistä aina *-merkillä, niin kuin tässäkin tapauksessa.