Menu

Puhdasta ravintoa Kirjamessuilla

On hieno aika vuodesta: Kirjamessuaika! Tänä vuonna en ole itse haastateltavana, haastattelijan roolissa kylläkin. Huomenna torstaina klo 10.30 keskustelemme Raakaruoka-aika -kirjan kirjoittaneen Outi Rinteen ja Puhdasta ravintoa -kirjan Sinikka Piippon kanssa Aino-lavalla puhtaasta ravinnosta.

ruokakirjatKuvat: atenakustannus.fi ja adlibris.com

Molempien kirjailijoiden kirjat ovat kiinnostavia: Rinteen teos on täynnä raakaruokareseptejä, jotka aukeavat vähän kokemattomammallekin raakakokkaajalle. Banaanipähkinäleipä, mansikkagazpacho, kukkakaalicouscous, raaka avokadopasta — kirjaa selatessa tekee mieli kokeilla jokaista reseptiä. Mutta mitää raakaruoka oikeastaan on? Miksi sitä kannattaisi syödä ja mihin raakailu perustuu? Tähän saanen Outilta vastauksia huomenna. Mikäli muuten et tiedä mainiota Keittiökameleontti-blogiaan, suosittelen tutustumaan.

Piipon kirjassa puolestaan käydään läpi superruokia yksi kerrallaan. Kasvitieteilijän teoksessa kerrotaan mitä ns. superruoat ovat, mitä ne sisältävät ja miten niitä voi käyttää. Kirjassa käsitellään villivihanneksia, marjoja, mausteita, hedelmiä, vihanneksia, viljoja, pähkinöitä, sieniä, leviä, öljy- ja hernekasveja sekä juomia. Puhutaan adaptogeensitä ja saadaan meikä innostumaan ihan todenteolla! Voiko superruoista saada överit? Mitkä kotimaiset superruoka-aineet ainakin kannattaisi sisällyttää omaan ruokavalioon? Kannattaako soijaa syödä? Mm. näitä utelen huomenna Sinikalta.

Mikäli olet huomenna messuilla, istahdapa yeisöön. On melkoisen kiinnostava 45 minuutin tuokio luvassa.