Menu

Gluteenittomia kasvisruokareseptejä

Lupasin jakaa lihattoman lokakuun innoittamana teille tämän kuukauden aikana hyviä kasvisruokareseptejä. No eipä ole paljon näkynyt, sori vaan. En yksinkertaisesti ole ehtinyt kokkailla juurikaan mitään kummallista. Mitään, mistä olisi kannattanut tehdä numero.

Helpottaakseni ruoanlaittoprosessejani ensi viikolla, päätin etsiä valmiiksi pari gluteenitonta kasvisreseptiä, joita pyrin ehtiä valmistamaan kiireisen viikon keskelläkin. Pakkohan ihmisen syödä on.

Chocochilin Punajuuripihvit. Mikä punajuurihimo minut valtasikaan! Kun reseptin korppujauhot ja kaurahiutaleet valitsee gluteenittomina, voi näitä kokkailla helposti. Punajuuri on yksi suosikkiraaka-aineistani ja yleensä nautin sitä fetajuuston kanssa. Voisin aivan hyvin pyöräyttää pitkästä aikaa pihvejä!

Emmi-Liian suomalaiset kesärullat. Kanttarelleja, korianteria, lehtikaalia ja chiliä — ei voi mennä pieleen. Olen viimeaikoina syönyt tavallista enemmän thai- ja vietnamilaisen keittiön makuja. Etenkin korianteria, chiliä, inkivääriä  ja limettiä voisin änkeä kaikkialle.

riisipaperikäärö-3

Kuva: Emmi-Liia / torkkujajanokkosia.blogspot.fi

Tätä tulista vietnamilaistyyppistä salaattia aion kokeilla myös. Vastaavia olen tässä syksyn aikana pariin otteeseen vääntänytkin, mutta en tofulla. Mistäköhän saisi ostettua parasta tofua? Ehkä joku Hakaniemen aasialaiskaupoista? Antakaa ihmeessä kokeneemmat tofushoppaajat vinkkejä!

juurespasta-8Kuva: Mari Moilanen / jotainmaukasta.fi

Marin kolmen juureksen pastaa kiinnostaisi myös testata. Kuinka nätti syysruoka! Ajattelin kuitenkin korvata reseptin pastan I love me -messuilta testiin saamillani papupasta-tuotteilla. Kuumottaa ihan hulluna kokeilla, miten ne toimivat rakenteensa puolesta ja miltä maistuvat. Papupasta on ajatuksena ihan nerokas.

Tätä tofulasagnea voisin myös testata, koska kaapissa sattuu olemaan gluteenittomia lasagnelevyjä.

Eiköhän näillä pärjätä ensi viikko. Jos saan kaikki viisi reseptiä toteutettua, taputan itseäni olkapäälle! Katsotaan kuin ka käy…