Menu

Euroopan ensimmäinen DD-voide: Pihlajaa iholle

Paljon puhutaan lähiruoasta, miksei lähikosmetiikasta? Molemmissa kun käytetään raaka-aineita ympäröivästä luonnostamme — tai voidaan käyttää. Tästä syystä olen vuosikaudet ihaillut Mádaraa: yritys on valjastanut latvialaisen ja pohjoisen Euroopan luonnon raaka-aineita tehokkaaksi luonnonkosmetiikaksi, joka kilpailee tavanomaisen kosmetiikan kanssa mennen tullen. Mádara ei ole toki ainoa, uskottavia ja hyvälaatuisia luonnonkosmetiikkamerkkejä on muitakin, mutta Mádaran ideologia ja arvomaailma kolahtaa itseeni erityisen voimakkaasti. Te jotka olette seuranneet blogiani kauan tiedätte, että olen fanittanut sarjaa Kemikaalicocktailin alkumetreiltä saakka. Siksi olikin erityisen mukavaa saada suunnitella tuote yhdessä juuri Mádaran kanssa.

kc-dd-creamKuva: Dorit Salutskij

Yhteistyötuotteemme on saatettu Suomen markkinoille tänään ja blogausta kirjoittaessani kello on 2.05 lauantaiaamun puolella. Olen seisonut tänään korkkareissa 14 tuntia ja jalat ovat aivan muussia. Mieli on kuitenkin virkeä, niin paljon positiivisuutta olen tänään kohdannut! Kiitos kaikille moikkaamaan tulleille ja palautetta antaneille. Ihan huippua tavata porukkaa, joka a) fanittaa b) haastaa. Elämä tuntuu rikkaalta.

Lanseeraamamme tuote on Euroopan markkinoiden ensimmäinen DD-voide. Huvittavaltahan se kuulostaa, tiedän, mutta BB- ja CC-trendit selittävät asiaa… DD tulee sanoista Daily Defence, joka tarkoittaa päivittäistä vastustuskykyä. Tuote on suunniteltu pohjoisen rankkoihin ilmasto-olosuhteisiin ja erityisesti kuivalle iholle. Halusin luoda monitoimituotteen, yhden tuubin, jolla pärjää vaikka viikonloppureissun ajan (tai miksei arjessakin). DD-voiteemme on mielestäni erityisen miellyttävä käsi- ja jalkavoide, mutta myös sopiva kasvoille, jos on oikein kuivaihoinen. Lapsen ihollekin tuote sopii, kosteuttavana raaka-aineena on sheavoita, jota tiedätte minun käyttäneen Islan iholle silloin, kun skidi on jostain syystä jotakin rasvaa tarvinnut.

Sheavoi ei ole lähiraaka-aine, mutta oli pakko joustaa, koska halusin tuotteesta vegaanisen. Tiedän sen olevan monille teille tärkeää, ja siksi mehiläisperäisiä raaka-aineita ei käytetty. Kosteuttava raaka-aine ei siksi ole mehiläisvaha vaan sheavoi.

Suomalaisesta luonnosta halusin valjastaa mukaan jonkin marjan. Se oli tuotteen monitoimisuuden lisäksi minun ja Mádaran yhteistyöprojektin ydinajatus. Ehdotin pihlajanmarjaa, joka on kiehtonut minua jo vuosikaudet. Rowan berry on tyypillinen esimerkki marjasta, jonka kaikki tietävät, mutta joti harva hyödyntää. Olen halunnut pihlajanmarjan myötä kohdistaa ihmisten huomion niihin kotimaisen luonnon raaka-aineisiin, jotka ovat aivan silmiemme alla. Ei kosmetiikan ole pakko olla a) synteettistä tai b) valmistettu kaukaisista ja eksoottisista raaka-aineista. Suomalainen luonto toimii tarkoitukseen ihan yhtä hyvin.

Pihajaa ei otettu käyttöön lennosta, vaan Mádaralla selvitettiin sen ominaisuuksia. Ilahduin kuullessani, että pihlajanmarja on tulehdusta estävä, antioksidanttinen, ihoa kiinteyttävä ja se sisältää paljon C-vitamiinia sekä karoteenia (pro vitamiini A). Pihlajanmarja on paksukuorinen ja sitkeä marja, joka on usein puussa vielä ensilumen jälkeenkin, se on tottunut sinnittelemään kovissa oloissa. Tuntuu kovin loogiselta etsiä vastauksia ihonhoitoon lähiluonnostamme, joka taistelee olemassaolostaan ja suojautuu esimerkiksi samoja sääolosuhteita vastaan kuin me ihmiset.

Palaan tuotteeseen vielä tarkemmin, nyt painavat luomet sen verran, että on pakko saada unta palloon. Huomenna ja sunnuntaina olen messuilla tuotteen kanssa, tulkaa moikkaamaan! Esiinnymme Lotten (Mádaran perustaja) kanssa Kauneus & Terveys -lavalla molempina päivinä, jossakin kello 13 tienoilla. Ehkä olisi hyvä selvittää tarkka aika, heh.

Ai niin, kysytte kuitenkin: kadunvarsiliikkeistä ainakin Stockmann, Sokos, Emotion-ketju, Ruohonjuuri ja Jolie myyvät Pihlajavoidetta, verkkokauppapuolella  tuotetta saa jo Hyvinvoinnin tavaratalosta*. Suositushinta 60 ml tuubille on 15 euroa. Vinkkinä messuille tulijoille: 20 eurolla saa itselleen Pihlaja-voiteen ja tänään julkaistun Marjoja ja maskaraa -pokkarin. 😉

Se niistä kaupallisista tiedotteista, öitä!

* Affiliate-linkki