Menu

Messutuliaisia

Vaikka olin viikonlopun messuilla lähes kaiken aikani töissä, ehdin katsastaa myös kiinnostavia uutuuksia muiden ständeillä. Tässä läjä tuliaisia ja huomioita messujen lomasta.

1. Tutustuin Foodin-verkkokauppaan ja sen valikoimiin. Ostin ständiltä mm. parasta koskaan maistamaani kookosvettä. Go Coco maistuu ihanan pehmeälle, eikä siinä ole joillekin kookosvesille ominaista ällöttävää jälkimakua. Uskoisin tämän miellyttävän niitä, jotka eivät ole aikaisemmin kookosvesistä pitäneet. Muista vaan aina nauttia kookosvesi kylmänä.

kc-gococo

Foodinin perustaja Lasse Jalkanen on yksi Goodionkin takana häärivistä tyypeistä ja sainkin testiin Goodion uuden snack mixin. Herkullinen satsi kuivattua banaania, papaijaa, saksanpähkinää, kookoslastuja, kaakaonibsejä… Kaikki luomua. Hienoa!

2. Muistatteko kun hoksasin kesällä 2009, että sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja saattaa sisältää ei-sertifioituja tuotteita? Silloin reuhasin Laveran mango-shampoosta, joka ei ollutkaan sarjan muiden tuotteiden tapaan sertifioitu.

lavera-Shampoo-Color_Glanz_Shampoo

Kuva täältä

Neljän vuoden odottelun jälkeen Laveran koko hiustuotesarja on sertifioitu — myös mangoshampoo. Lavera lanseerasi messuilla myös monia muita uusia tuotteita, mm. tuuheuttavan hiussprayn sekä hiusseerumin. Palaan näihin jahka olen kerennyt kunnolla testaamaan.

3. Cocovilla on menossa jonkinsortin Suomen valloitus. Messualueensa oli varmasti Messukeskuksen isoin ja siellä häärivä porukka hyväntuulisinta. Moottoriturpa Jaakko Halmetoja veti luennon joka tasatunti — koko kolmipäiväisten messujen ajan. Kreisi mies!

kc-cocovi1

kc-cocovi

Nautin Cocovilla kahteen otteeseen aivan taivaallista guacamolea ja raakakräkkereitä. Ehkä on pakko pian hankkia itselle kuivuri, jotta saisin valmistettua siemenleipää itsekin.

f322c32387ce183f6244b747225dd59c91cab8a7_800x8004. Oletko kuullut Á la Ecosta? Ja heidän papuspagetistaan? En minäkään ollut, mutta asia on onneksi korjattu! Keittiön tiskipöydällä odottaa nyt musta papuspagetti ja vihertävä mungpavuista valmistettu nauhapasta (kuvassa). Saa nähdä maistuvatko hyvältä ja toimiiko rakenne. Ainakin visuaalisuuteen on satsattu (kai nyt: asialla ruotsalaiset) ja myös mainostekstit puhuttelevat trenditietoisia kuluttajia: ”matala GI, gluteeniton, proteiinipitoinen…”. Laitan infoa tuotteista blogiin jahka olen saanut kokattua jotakin näiden kanssa. Potentiaalista pikaruokaa kyllä!

5. Syksyn myötä monet sytyttävät iltojen iloksi taas kynttilöitä ja huonetuoksukynttilöiden ystäviä ilahduttanee uusi kynttiläsarja nimeltä Isle Of Wolf.  Kyseessä on 100% luonnollisista, eteerisistä öljyistä valmistetut soijavahakynttilät, joiden sydänlanka on lyijytön.

Mikäli kynttilöitä ja huonetuoksusellaisia paljon harrastaa, kannattaa ehdottomasti valita kynttilänsä ekologisina. Kirjoitin aiheesta helmikuussa.520e42d6d2520

Kuva täältä

Kynttiläsarja on valmistettu Latviassa ja taustalla häärivät Mádaran tyypit. Mikäli oikein ymmärsin, on Isle Of Wolf Mádaran perustajan Lotten vanhempian projekti.

6. Messujen luonnonkosmetiikkapuoli ei ollut mielestäni yhtä kiva kuin aikaisemmin. Vaikka eri brändit olivat lähekkäin, ei niitä yhdistänyt mikään elementti tai alue. Messuvieraiden oli ehkä vaikea huomata, mitkä näytteilleasettajat edustavat luonnonkosmetiikkaa.

kc-flowItse hengailin melkein melkein koko ajan Pihlajavoide-ständin tuntumassa, mutta ehdin myös tsekata mm. Flow-kosmetiikan tarjonnan ja napata testiin Hilla-seerumin ja -kasvovoiteen.

Kotimaisella Flow´lla on monia hyviä tuotteita, mutta pakkausdesign on kyllä valitettavan aneemisen näköinen monien tuotteiden kohdalla…

Visuaalisuutensa — ja tuoksunsa! — puolesta positiivisena mieleeni jäi miehille suunnattu Santen Homme365-sarja. Ihanan tuoksuinen suihkusaippua ja hajuvesi, joita ei vaan valitettavasti vielä löydy Santen sivuilta. Kandee pitää sarja kuitenkin mielessä esimerkiksi joululahjahommia ajatellen. Erittäin potentiaalinen!

7. Viimeisenä huomiona todettakoon, että terveysmessujen puolella kolmekymppisten nuorten miesten perustamat foodi-lafkat jyräsivät: Cocovi, Puhdistamo, Foodin, Goodio, Four Sigma Foods… Muutos on muutaman vuoden takaiseen melkoinen. Alalta ei ainakaan yrittäjäintoutta puutu! Tämän saman kun saisi tapahtumaan luonnonkosmetiikkapuolella. Mimmit pankaa toimeksi! Sanonpa vaan, että Suomessa kannattaisi nyt polkaista käyntiin meidän omat Mádarat.

8. Hiplasin omia vauveleitani kolme päivää ja mietin, että maailmassa voisi toki tehdä jotakin paljon hyödyllisempääkin, mutta olen kyllä silti ylpeä näistä kahdesta.

kc-voidekirja

Kirjasta on otettu kuudes painos, katsotaan mikä Pihlaja-voiteen kohtalo on. Sen päätätte te! Ja kyllä: meikää harmittaa niin vietävästi mainosmateriaalin kirjoitusvirheet, onneksi itse tuubissa kaikki lukee oikein.