Menu

Uutta luonnonkosmetiikkaa

Alkaa olla mahdotonta pysyä ajan tasalla kaikkien uusien nettikauppojen ja luonnonkosmetiikkamerkkien perässä. Molempia pukkaa sellaisella vauhdilla, että viivettä postauksissa syntyy väkisin. Haluan aina testata tuotteita ennen kuin kirjoitan niistä, nettikauppa  Rosaliksen tuotteita sain testiin jo ennen kesää.

kc-rosalis

On kiva saada meiliinsä tarinoita ihmisiltä siitä, miten oman yrityksen perustaminen sai alkunsa. Melkein aina taustalla on kiinnostus ja huoli omaa tai perheen terveyttä kohtaan. Niin myös Rosaliksen tapauksessa:

Olemme suomalais-ranskalainen perhe, jossa on kaksi lasta (3 & 7 vuotiaat tytöt). Ranskalaisen puolisoni sekä omista lapsista lähteneen huolenpidon kautta olemme aikanaan lähteneet hakemaan omaan käyttöön hellävaraisempaa kosmetiikkaa. Ostimme jossain määrin näitä itsellemme ja aikaa myöten kehittyi tämä oman yrityksen ajatus. Emme hae 100%:sti Ecocert-tuotteita tai luomutuotteita, mutta mahdollisimman hellävaraista ja puhdasta kosmetiikkaa sekä muita tuotteita, pääsääntöisesti ranskalaisilta valmistajilta. Hinnallisesti yritämme pysytellä kaikille kohtuullisella tasolla, jotta kaikilla olisi mahdollisuus näitä tuotteita hankkia.

Kuten meilin saatesanat kertovat, eivät kaikki Rosaliksen myyvät tuotteet ole 100% luonnonkosmetiikkaa, mutta osa kyllä. Esimerkiksi kuvassa oikealla oleva tuubi, Le Petite Olivier -kuorintageeli on sekä Ecocert- että Cosmébio -sertifioitu. Puhdistava ja hellästi kuoriva geeli on niin kaunista, ettei sitä malttaisi levittää kasvoille ollenkaan!

kc-rosalis1

Rakeet ovat arganpähkinän kuorta ja geelissä on myös luomulaatuista arganöljyä. Iho tulee tällä natisevan puhtaaksi ja tuotetta suositellaan käytettäväksi 2-3 kertaa viikossa. Itse olisin kaivannut rakeita geelin sekaan vähän enemmän, mutta hyvin tämä kyllä puhdisti.

Ylemmässä kuvassa keskellä on 100% luomulaatuinen arganöljy, joka on ihanaa. Arganöljy on aina, olenkin kirjoittanut aiheesta aikaisemmin (en tosin löydä postausta mistään!). Mutta arganöljyn käytössä on myös ongelmansa. Terhi on pureutunut niihin Uuden Mustan puolella vuonna 2010. Tykkään itse mahdollisimman paikallisesta kosmetiikasta ja silloin kun tarvittava raaka-aine löytyy läheltä, valitsen mielelläni sen. Arganöljyn tapauksessa ei voi oikein turvautua lähituotantoon ja siksi täytyy aina luottaa tuotteen valmistajan sanaan siitä, että raaka-aine on kestävistä lähteistä hankittu. Rosaliksen nettisivuilla kerrotaan:

Toimittajia valitessamme huolehdimme, että ne toimivat Le Petit Olivierin tavoin vastuullisesti ja periaatteellisesti. Emme hyväksy eläinkokeita, lapsityövoimaa tai kyseenalaisista lähteistä hankittuja raaka-aineita ja tuotteita, vaan suosimme esimerkiksi Fair Trade-tuotteita.

Toivottavasti myös arganöljy on kestävistä lähteistä peräisin (ehkä saamme maahantuojalta kommentin blogauksen perään).

Ylimmässä kuvassa vasemmalla on Le Petit Olivier -sarjan sheavoi-pohjainen käsivoide, jolla ei edellisten tuotteiden tapaan ole sertifikaatteja, mutta parabeeniton se silti on. Tuote on todella kosteuttava ja imeytyy nopeasti, mutta itse laitan käsiini mielummin sertifioitua voidetta. Hyvä tuote silti niille, jotka eivät ole niin pilkuntarkkoja.

Rosaliksen tuotteet ovat fiilikseltään huokeita, näitä voisi minusta myydä esimerkiksi marketeissa, Urtekramin ja muiden vieressä. Hintatasoltaankin sopivat hyvin isolle yleisölle. Ihan pätskyä kamaa, joka tekee sen mitä tuote lupaakin: puhdistaa, kosteuttaa, hoitaa. Tarkkana vaan sertifikaattien kanssa, kaikillanettikaupan tuotteilla kun sitä ei ole.