Menu

Raparperimarenki ja 35 muuta huippuannosta

Viikon päästä kannattaa suunnata tyhjin vatsoin Kansalaistorin suuntaan. Eli about siihen, missä on palaneiden makasiinien jämät. Paikalla järjestetään nimittäin hurmaava ruokatapahtuma Taste of Helsinki. Itse asiassa tapahtuma alkaa jo vajaan viikon päästä, torstaina 13.6. nimittäin. Silloin starttaava nelipäiväinen ruokafestivaali esittelee 12 loistavaa helsinkiläisravintolaa, joiden antimia festarivieraat saavat nauttia muutaman euron annoksissa. Hinta-laatu -suhde ei voisi olla parempi!

Mukana ovat: Juuri, Ask, Olo, Luomo, Aito, Smör, Toscanini, Muru, Gaijin, C, Bistro O Mat ja Demo.

kc-ololohi

Testasin muutama viikko takaperin Taste of Helsinki -menusta muutaman annoksen pressille järkätyn ravintolakierroksen merkeissä ja ainakin meikän lautasella hetken viihtuneet annokset olivat aivan huippuluokkaa. Olo:n lohi ja uusi peruna -annos pienillä wasabinokareilla (kuvassa) herätteli ihanasti ruokahalun. Juuri tällaista haluan syödä kesällä (ja noh..aina).

Murun itse tehty makkara epäilytti, koska en ole suuri makkaran ystävä. Oikeastaan syön vain sitä hehkuttamaani hirvimakkaraa, mutta eihän Taste Of Helsinki -kierroksella voi jättää ruokaa lautaselle. Ihan hyvä kun en jättänyt, oli meinaan elämäni paras pätkä makkaraa tämä tässä kuvassa nököttävä kaveri.

kc-makkara

Se on Murun toimesta itse valmistettu ja sisältää mm. karitsaa, possua, yrttejä ja paprikaa. Nata veteli annostaan vieressä yhtä hengellisissä merkeissä kuin minä. Miten makkara voi olla näin hyvää? Mitä upeita jälkimakuja!

Jälkkäriksi nautimme haudutettua raparperia, paahdettua valkosuklaata ja rosmariinilla maustettua marenkia. Oli ihan hyvää joo. Luomon vaaleanpunainen kesäunelma päätynee lautaselleni uudestaan viikon kuluttua. O-M-G.

kc-marenki

Taste of Helsinki -tapahtuman kaikki 36 annosta ovat jo luettavissa netissä ja suosittelenkin tutustumaan niihin jo nyt. Muuten voi paikan päällä iskeä ahdistus. Mä aion tietenkin syödä ne kaikki. Jotta saat käsityksen hinnoista mainittakoon, että blogauksen jälkkäri kustantaa 4 mk, karitsatuoremakkara 5 mk ja Olon lohi 5 mk.

Mummo ei ole täällä sekoittanut euroja ja markkoja, vaan Taste of Helsingissä operoidaan markoilla. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että saapuessa ostetaan euroilla markkoja, jotka toimivat tapahtumassa valuuttana. Markat ostetaan etukäteen tai ovelta sisäänpääsymaksun yhteydessä. Lippuja saa Lippupalvelusta ja niitä on olemassa summille 19 €, 40 € ja 65 € (tosin 65 € liput on jo loppuunmyyty). Esimerkiksi tuo 40 € lippu vastaa sisäänpääsyä (19€) ja 25 markkaa. Löydät tarkempia tietoja lipuista täältä.

Taste of Helsinki on uniikki tapahtuma monella tapaa, mutta ehkä isoin juttu on se, että se yhdistää kilpailijat neljäksi päiväksi. Fiilis oli ravintoloiden kesken kuulemma viime vuonna mainio ja siellä autettiin kaveria kun esimerkiksi jotakin raaka-ainetta tai maustetta tarvittiin kipeästi lainaan. Arkisin nämä ravintolat kilpailevat asiakkaista, ensi viikolla ne yhdistävät voimansa ja tekevät töitä saman päämäärän eteen, saadakseen aikaan vähintään yhtä onnistuneen tapahtuman kuin vuosi sitten —jolloin Taste of Helsingistä puhuttiin ulkomaita myöten.

Minua tässä innostaa se, että mukana on monia ravintoloita, jotka arvostavat paitsi aitoja, myös luomulaatuisia ja lähiraaka-aineita.

Ois jo viikon päästä!