Menu

BPA-vapaat aurinkolasit lapselle

Skidi tarvitsee aurinkolasit. Kaikki lasten arskat on rumia. Mutsit ja faijat tiedätte mitä tarkoitan: ne kamalissa väriyhdistelmissä myytävät sporttiuimarityyppiset rillit, joissa on piuha pään takana (se tietenkin on hyvä, ettei aurinkolasit tipahda). Niitä kamaluuksia saa kaikista optikkoliikkeistä, eikä siellä juuri ole vaihtoehtoja. Islallakin on juuri tällaiset hirviölasit, jotka saavat lapsen näyttämään siltä, kuin hän olisi kuskina pikaveneskaboissa.

Rumuuden lisäksi lasten aurinkolaseissa ahdistaa muovi. Siitähän ne kaikki on valmistettu, eikä siitä mihinkään pääse. Kun jo tiedetään, että bisfenoli imeytyy jopa kassakuiteista käsien ihon läpi, ja kun aine on kielletty tuttipulloista, joissa kemikaali on kosketuksissa kuuman nesteen kanssa siihen liueten, niin ei ehkä ole tyhmä ajatus olla kiinnostunut siitä, onko lapsen aurinkolaseissa BPA:ta. Siinähän ne kuumenevat nenällä ja hankaavat ihoa jopa tuntikausia auringon alla. Sitäpaitsi: lapsella aurinkolasit eivät ole vain kevyesti nenällä, vaan usein hihnalla kiinni pään takaa ja ottavat kaikista reunoistaan kiinni ihoon.

Kuinka moni ajattelee aurinkolasien kohdalla BPA:ta? Todennäköisesti aika harva. Minä en edes tiennyt, että BPA-vapaita aurinkolaseja saa, vaikka olisihan se pitänyt arvata. En ollut edes googlannut, kun ajattelin sen olevan sen verran foliohattutasoa, että ei kannata vaivautua.

Sain kuitenkin keväällä postia Bebesistä, jonne olivat saaneet myyntiin jotain lasten trendilaseja. Joitain, mitä Sarah Jessica Parkerin skideilläkin on jne. Se ei minua juuri hetkauta, mutta se hetkauttaa, että aurinkolasien muovissa ei ole bisfenolia.

kc-babiators2

kc-babiators

Babiators-lasit ovat paitsi yhtä vaarallista kemikaalia tuvallisemmat, myös stailikkaan malliset — ja mikä parasta: jos lasit häviävät saa tilalle uudet! Kuulostaa oudolta, mutta niin se on. Laseilla on yhden vuoden Lost & Found -takuu. Varmistin, että koskeehan tämä nyt kaikkia asiakkaita, eikä vain tiettyjä bloggaajia. Lost & Found -takuu on sama kaikille ja tietoa takuusta löydät täältä.

Hintaa Babiatorseilla on 34,95 € ja esimerkiksi Instrumentariumin lastenarskat kustantavat 39 €. Hinnassa BPA-vapaat pokat tulevat jopa halvemmaksi.

BPA on vain yksi muovikemikaali muiden joukossa ja uskon, että sen lisäksi/tilalla on muita samankaltaisia, joita voi ihan hyvin olla näissäkin pokissa. Mutta eipä taida olla vaihtoehtoja muovisille aurinkolaseille. Vai tekeekö joku puusta arskoja skideille? Aikuisillehan puupokia on.