Menu

Safka på svenska

Ajattelin etten millään ehdi, mutta ennätin kuitenkin pikapiipahtaa ruotsinkielisen Safkaa-kirjan julkkareissa. Hannan ja Alexanderin hittitekele on nyt käännetty ja mukana on myös pari uutta reseptiä. (Mutta kyllä se avokadopastakin kansien välistä löytyy.)

kc-hanna

Kuva: Jeanette Öhman

Nappasin mukaan kirjoja kaksin kappalein, sillä haluan antaa toisen jollekin teistä. Miksikö? No koska Safkaa-kirjassa minua viehättävät reseptien helppous, aitojen raaka-aineiden, mausteiden ja makujen kunnioitus ja se, ettei joka paikkaan ole tungettu kermaa tai maitoa. Toki reseptejä voi aina soveltaa, mutta on ihanaa jos ei tarvitse. Haluan toisinaan noudattaa reseptiä orjallisesti ja tuntea, kuinka joku muu on tehnyt ajatustyön puolestani. Minä en ole ammattikokki, Alexander ja Hanna ovat. Joten tack för denna bok!

kc-piripiri

Tyypit olivat tehtailleet itse wasabi- ja piri piri -tahnoja, joista jälkimmäistä juuri maistoin linssikeittoni kera. Huh huh mikä maku ja voi mahtavaa, että tahnan resepti löytyy kirjasta. Juhlaa!

Mikä ei ollut juhlaa oli se, kun tilaisuuden alkaessa — tietenkin juuri silloin kun kustantaja kilisti lasin reunaa ja kaikki hiljenivät  — heitin kermakannun nurin ja huusin ”shiiiit”. Vai oliko se ”faaaaak”.. .en muista. Olisin ehkä voinut a) jättää jättimäisen treenikassini narikkaan b) olla hiljaa c) kiroilla edes jotain coolia ruotsiksi. Enää en mene urheilukamat olalla kokkareille ja ensi kerralla pidän pääni kiinni.

Jotta saat Safka — Bättre Vardagsmat -kirjan itsellesi, joudut näkemään vähän vaivaa. Kuten tiedätte, olen suomenruotsalainen — teoriassa. Äidinkieleni on ruotsi, lapseni äidinkieli on ruotsi, vietin lapsuuteni kesät Turun saaristossa pelastusliivit päällä kekkuloiden ja olen tavallaan tosi svedu. Kuitenkin monet suomenruotsalaisten perinteet ovat minulle vieraita, kuten esimerkiksi snapsilaulut. Nyt, hyvät suomenruotsalaiset ystäväni, haluan snapsilaulujen sanoja. Olet siis mukana kirja-arvonnassa laittamalla kommenttiosioon lyriikat.  Alltså vill jag ha snapsvisor! Jag kan bara typ Helan Går, så ni måste hjälpa mig lite. Annars kan jag ju aldrig börja med mina egna finlandssvenska traditioner.

Ni har tid till måndag, då lottar jag ut boken. Helan gåååååååååååååår!