Menu

Kolme Frantsila-suosikkia

Siihen nähden, että Fratntsilan perustajan Virpi Raipala-Cormierin poika, Jupiter Cormier (ja vaimonsakin) työskentelee täällä Suuri & Mahtavassa, on blogissa ollut hiljaista Frantsilan osalta. Mies ei ole koittanut ylipuhua minua mainostamaan — päinvastoin. On niin vaatimaton, että vähän saisi mielestäni puffata perheyritystään suuntaani enemmänkin. Jupiter valmistelee ja toteuttaa koko ajan vaikka mitä projekteja Frantsilaan liittyen, hän vaan ei pakkosyötä niitä muille. Arvostan. Ja juuri siksi halusinkin tehdä postauksen Frantsilan lempituotteistani.

Vietimme eilen työhuoneen kevättalkoita, joiden päätteeksi nautimme ruokaa ja juomaa. Siemaillessani Henrin tuomaa mainiota luomupunkkua ja availlessani Jupiterin tuomia Frantsilaputeleita mietin, että olisin voinut valita vuokralaiseni pöllömminkin. Mutta juuri se Suuren & Mahtavan idea on: tuoda yhteen osaamista eri alueilta ja ihmisiä, joilla voisi olla toisistaan synergiaetua. Esimerkiksi tiloissamme työskentelevä graafikko Suvi Kinnarinen on juuri saanut valmiiksi Henrin firman, Ekowinen uuden logon. Suuri & Mahtavassa työskentelee lisäksi toimittaja Terhi Upola, nahkamaalari Erika, toimittaja ja valokuvaaja Laura Kotila sekä Atar-kustannuksen Thor-Fredrik Karlsson.

kc-frantsilasheavoi

Jupiter oli tuonut kirjavalle joukollemme jaettavaksi erilaisia tuotteita, joista tartuin oitis kuvan shea- eli karitevoihin koska Frantsilan karitevoi* on yksi ehdoton lempparituotteeni. Olen kirjoittanut siitä blogin vanhalla puolella vuonna 2010. Blogaus tosin on ruususheavoista, kuvan tuote on karitevoita sellaisenaan. Molemmat ovat aivan loistavia, paksuja ja superkosteuttavia tuotteita.

Karitevoi sopii erityisesti  allergiselle ja herkälle iholle sekä nille, joiden iho reagoi esimerkiksi kosmetiikan säilöntäaineisiin. Käytän Islan iholla oikeastaan ainoastaan karitevoita, jos jotain kosteutusta tarvitsee käyttää. Tiedoksi muuten:

Karitevoi säilyy hyvänä 2-3 vuotta. Jos se pääsee sulamaan tai jäätymään, se tulee rakeiseksi. Se ei kuitenkaan mene pilalle tästä, vaan se pehmiää taas normaaliin tapaan kädessä sekoitettaessa. Näin ollen karitevoita ei saa pitää yli 35 asteen lämmössä ja se täytyy myös suojata pakkaselta.

kc-frantsilakasvovesiToinen Frantsilasuosikki on sarjan Midsummer suusu kasvovesi*, josta olen blogannut niinikään 2010. Kirjoitin silloin:

…ei Frantsilan tuotteellakaan ole sertifikaattia, mutta se täyttää silti eurooppalaisten luonnonkosmetiikkasertifikaattien vaatimukset. Ei eläinkokeita, ei eläinperäisiä aineita, ei mineraaliöljyä, ei ei silikantteja, ei keinotekoisia hajusteita, ei parabeeneja, eikä väriaineita.

Frantsilalla ei ole sertifikaatteja käytössään (vielä), mutta suurin osa tuotteista täyttää sertifioidun luonnonkosmetiikan vaatimukset.

Kolmas lempparini on Frantsilan fluorihammastahna*, josta kirjoitin blogissa joskus aikoinaan (en löytänyt postausta) ja tuote oli myös yksi Uuden Mustan hammastahnatestin voittajista vuonna 2011. Parhaita luonnonkosmetiikkahammastahnoja, ehdottomasti.

Suosikkeja olisi lisääkin, mutta nyt kutsuu kuulkaas punttis!

Psst… Mikäli et ole huomannut, on Frantsilan sivuilla paljon kiinnostavaa materiaalia, mm. Virpin MAINIOT terveysoppaat:

* Affiliate-linkki