Menu

Pyöreät kivilaatat (ja muita o-muotoisia asioita)

Muistatte ehkä, että minulla on pieni mökki. Se on todella mini, vain 12 neliötä. Mutta eipä sen mökin paljon isompi tarvitse olla, kun hengailemme aina ulkosalla kumminkin.

Tulevana kesänä ohjelmassa on pihamaan remppausta ja aloin himoita lisää näitä pyöreitä pihalaattoja, joita hankin mökille keväällä 2010.

kc-pyoreatkivet

Hankin näitä Kekkilän laattoja törmättyäni johonkin viereisen kaltaiseen kuvaan, jossa nurmi kauniisti reunustaa pyöreitä pihakiviä.

Ideana nimittäin on antaa nurmikon kasvaa, koska en jaksa olla alvariinsa kitkemässä rikkaruohoja soran seasta. Isovanhempani jaksoivat pitää mökkiä ympäröivät sorapolut kunnossa, mutta laiska antaa nurtsin kasvaa. (Kun se vaan kasvaisi, prkl.)

Bongasin laattoja Kodinterran sivuilta*, jossa myydään myös reiällisiä versioita. Nämäkin olisivat hauskoja, mutta ehkä lämpenen kuitenkin enemmän umpinaisille. Ihanaa japsifiilistä näissä. Kun vielä saisin puutarhan täynnä kirsikkapuita…

tuote160_1

tuote158_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat: kodinterra.fi

Mökkimme on pienmökkialueella, jossa tontti kuuluu Helsingin kaupungille. Asukkaat eivät saa laittaa pihojaan mitenkään kovin kummoisesti, vaan paikan on oltava mahdollisimman luonntilassa. Haluaisin kuitenkin pihaan Islalle tilapäisen hiekkalaatikon ja ajattelin, että ehkä tällainen traktorinrengashiekkis läpäisisi mökkialueen seulan. Mitään pysyvää hiekkalaatikkoa omaan pihaan ei tietääkseni saa rakentaa, mutta tämä voisi toimia. Pitää vaan hankkia jostakin vanha traktorin rengas (onko jollain myydä/antaa?) ja joku alusta sen alle, jotta hiekka ei leviä koko pihalle. Mielestäni aika kätsy!

50d1df04de4f3933a34126fe171ab599

Kuva: lasillaturquesa.blogspot.fi

Lisää pyöreitä asioita, joita mökille haluaisin. Nämä.

kc-jakkarat

kc-vuosirenkaat

Kuvat: finnishdesignshop.fi

Aalto-jakkarat sopivat mielestäni kaikkialle ja nämä Nao Tamuran suunnittelemat Rings-nimiset versiot* näyttävät puun vuosirenkailta. Kuinka kaunit!

Ylimmässä kuvassa mökki on vielä kelta-vihreä, mutta viimekesäisen maalausurakan jälkeen tönöstä on tullut salmiakkikarkki, jossa värit ovat keltainein, musta ja valkoinen. Odotan niin sitä päivää kun sekä ulkokuori, sisus että pihamaa ovat kunnossa. Sitten teen kunnon lesoilupostauksen!

Vielä on yksi juttu: siirreltävissä olevat kasvisäkit, esimerkiksi nämä:

kc-bacsac

teema_bacsac

Kuvat: finnishdesignshop.fi

Bacsac-kangasruukkujen takana on ranskalainen muotoilija Godefroy de Virieu sekä kaksi ranskalaista maisema-arkkitehtiä Virgile Desurmont ja Louis de Fleurieu. Kolmikko halusi kehittää uudenlaisen, edullisen ja helposti siirrettävän ratkaisun kasvien kaupunkiviljelyyn perinteisten painavien ja hankalasti kuljetettavien istutuslaatikoiden tilalle. Ruukkujen batyline-kangas on uusiutuvista energianlähteistä valmistettua 100% kierrätettävää materiaalia, joka ylläpitää tarvittavan tasapainon ilman, mullan ja veden välillä parantaen istutusten kasvamista ja tarjoaa myös erinomaisen suojan hometta vastaan. Batyline kestää pakkasen ja se on UV-suojattu.

Nämä Bacsacin säkit* ja muut vastaavat ovat juuri sopivia silloin, kun mitään pysyvää kukkapenkkiä tai kasvimaata ei voi/saa rakentaa. Parhaillaan mökillä on isoja ja pieniä saviruukkuja, joiden rinnalle kaipaisin jotakin massiivisempaa. Ongelma vaan on talvisäilytys, se mökki kun on on mini ja pihavaja on ihan yhtä pieni. Tällaiset kangassäkit menevät kasaan ja mahtuvat säilytykseen mihin tahansa. Pitää vielä selvittää, että kestävätkö tällaiset ulkosalla, vai onko ne tarkoitettu lähinnä parvekeolosuhteisiin, katoksen alle.

Sulaisi jo lumi niin pääsisi mökille hommiin. Siellä kun on vielä nietokset…

*Affi-linkki