Menu

Puolikas tabletti riittää

Facebook-feedissä silmiini osui Kulutusjuhlan Marin linkitys; Puolikas tiskiainetabletti riittäisi puhdistamaan astiat. Oli tietenkin pakko kokeilla. Ekologiset pesuaineet maksavat yleensä enemmän kuin tavanomaiset, joten ei ollenkaan haittaisi säästää kuluissa.

kc-puolikastabletti

Käytän kotona yleensä Ecoverin pesuainetabletteja ja mietin, että ehkä tällaisten ekologisempien tablettien kohdalla pesuteho heikkenee liikaa, jos koneeseen heittää vain puolikkaan.  Mutta eipä vaan! Toimi ihan yhtä hyvin kuin kokonainen.

kc-astiat

kc-tabletit

On tietenkin oltava tarkkana pesuainetablettia pilkkoessa, etenkin kun perheessä on 2-vuotias, mutta yllättävän helposti ja sotkematta sain Ecoverin kahtia.

En muista paljonko maksan tableteista lähikaupassani Prismassa (eikä tuote ole myynnissä Prisman nettikaupassa), mutta esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalossa*
25 tabletin pakkaus Ecoverin konetiskitabletteja maksaa 9,95 € (+ mahd. toimituskulut), joten yhden tabletin hinnaksi tulee vähintään 0,39 €. Puolittamisen jälkeen yksi tabletti kustantaa enää 0,19 €, joka on jo verrattavissa tavanomaisiin konetiskitabletteihin. Tosin, jos nekin puolittaa, on ekologinen tuote tietenkin yhä puolta kalliimpi — mutta silti puolet halvempi kuin tähän saakka!

Ne elämän pienet ilot. 😀

*Affi-linkki