Menu

Mitä on kestävä ruokakulttuuri?

Torstaina on luvassa kiinnostava keskustelutilaisuus, jossa kestävästä ruokakulttuurista puhuvat keittiö- ja villiyrttimestari Sami Tallberg, Anton & Antonin perustaja Niina Hietalahti, Lassilan luomutilan omistaja, maanviljelijä Jukka Lassila, Snellmanin Kokkikartano Oy:n toimitusjohtaja Kati Rajala, sekä toimittaja Pauliina Siniauer, joka koitti elää kuukauden kotimaisella ruoalla (ei ollut helppoa). Meikä toimii tilaisuuden vetäjänä.

scanstockphoto_peruna_1334680_620_330Kuva: hyvaasuomesta.fi

Tilaisuus on maksuton, tule mukaan! Saamme nimittäin nauttia myös ruoasta: Stadin ammattiopiston opiskelijat valmistavat maisteltavaa Itäkeskuksen K-Citymarketin hävikkiruuasta (mikäli hävikkiä sinä päivänä syntyy).

Mitä on kestävä ruokakulttuuri? Mitä merkitsee ruuan hävikki eri toimijoiden kannalta? Voiko suomalaiseen ruokaan luottaa? Hotelli- ja ravintolamuseon järjestämässä keskustelutilaisuudessa summataan viime aikoina käytyjä aiheita suomalaisesta ruokakulttuurista. Tilaisuus järjestetään Nuukuusviikoilla, torstaina 18.4. klo 15.30–17.30. Tapahtumapaikka Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 3 krs.

Keskustelijoiksi on kutsuttu joukko erilaisia suomalaisen ruokakulttuurin edustajia ja yleisö pääsee näkemyksineen mukaan.

Sami Tallberg
Keittiömestari, villiyrttimestari Sami Tallberg on työskennellyt jo toistakymmentä vuotta alan merkittävissä ravintoloissa ympäri maailman keräten kokemuksia villiyrttien käytöstä ruoissa. Hän on myös pitänyt omaa yritystä, joka myy villiyrttejä suoraan maan johtaville ravintoloille. Tallberg on ollut toteuttamassa hävikkiruuista roskaruokabrunssia. Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki myönsi viime vuonna Tallbergille Suomi-palkinnon.

Niina Hietalahti
Ruokakauppa Anton & Antonin tarina alkoi, kun Niina Hietalahti kyllästyi sieluttomiin supermarketteihin. Hän päätti perustaa kaupan, joka möisi vain sellaista ruokaa, jota hän haluaisi tarjota omalle perheelleen ja, jossa vanha kunnon asiakaspalvelu olisi arvossaan. Tästä kipinästä syntyi Porvoon Jokikadulle ensimmäinen Anton & Anton ruokakauppa. Anton & Anton myy kotimaisten ja ulkomaisten pientuottajien herkkuja suosien eettistä ja ympäristöystävällistä, kestävää maataloutta harjoittavia tuottajia.

Jukka Lassila
Jukka Lassila viljelee maata Lassilan luomutilalla. Lassila on myös Luomuliiton puheenjohtaja.

Kati Rajala
Kati Rajala on Snellmanin Kokkikartano Oy:n toimitusjohtaja. Kokkikartano on pieni keravalainen ruokatehdas, jolle hyvät raaka-aineet ja luonnollinen valmistusmenetelmä ovat tärkeitä.

Pauliina Siniauer
Pauliina Siniauer koetti elää kuukauden kotimaisella ruoalla. Hän huomasi, että se on lähes mahdotonta. Helsingin Sanomissa helmikuussa ilmestynyt juttu kokeilusta herätti paljon keskustelua ruuan kotimaisuudesta. Siniauer tekee myös mm. ravintola-arvioita Nyt-liitteeseen.

Yleisöä mahtuu 50 henkeä, joten ole paikalla ajoissa. Tervetuloa!