Menu

Viisi kertaa viikossa

Otsikko ei viittaa seksiin. Te kaksimieliset.

Elämäni on kokenut melkoisen muutoksen viimeisten viikkojen aikana, kun olen lisännyt liikunnan määrää elämässäni dramaattisesti. Sanaa dramaattinen voi tässä yhteydessä mielestäni käyttää, koska käyn nykyään neljästi viikossa salilla ja kerran tanssitunnilla.

Joku kyseli jo aikaisemman postauksen perässä, että miten pienen lapsen äiti ehtii. Aina ei ehdikään, eikä se ole niin vakavaa, mutta jos on freelancer ja voi/haluaa tehdä töitä illalla/yöllä, niin päivällä voi kuluttaa puolitoista tuntia elämästään salilla huhkien (salilla menee tunti vartti ja matkaan vartti). Olen myös kehittänyt kellariin oman minipunttiksen, jonne uusimmat hankintani ovat jumppapallo ja jumppakuminauha. Nerokkaita asioita omistaa, kun tietää mitä niillä pitää tehdä. Se juuri onkin minusta olennainen juttu treenin onnistumisessa: HYVÄT OHJEET. Sellaiset saimme Oikotie Optimaaliin -ohjelmassa ja apuna ovat vielä You tube -videot, joista voi tarkistaa, miten liikkeet kuuluu suorittaa. Räpsin myös meille järjestetyssä treenikoulussa kuvat kun personal trainerimme teki liikkeet, joten voin tarkistaa ne salilla puhelimestakin. Idioottivarmaa. Salilla käymisestä on tullut mieluisaa, kun tunnen tietäväni, mitä sinne menen tekemään.

kc-salilla2

Olen yllättynyt siitä, että melkein kaikki liikkeet tehdään käsipainoilla tai taljalla. Ei siis vatsalihaslaitteita tai reiden sisä- tai ulkolihaksia kehittäviä vehkeitä (joissa jengi aina vaan istuu ja katsoo telkkaria), vaan liikkeitä, joissa ei voi fuskata. Lisään jokaisen salikerran perään vielä vartin hulavannetta, koska tykkään sen pyörittämisestä jostain ihmeen syystä ihan sairaasti.

Arki on siis muuttunut sikäli, että jo sunnuntai-iltana suunnittelen tulevan viikon salikerrat kalenteriin. Esimerkiksi huomenna ja tiistaina olen Tampereella leikkaamassa maito-dokkaria ja pitäisi maanantai-iltana päästä jollekin salille hommiin. Onko vinkkejä? Kai sieltä joku löytyy… Kun Nanossa on hyvä treenisoundtrack ja mukana treenivihko, jossa on tiedot liikkeistä ja painoista, on homma oikeasti ihan sairaan hauskaa.

Muuttunut on myös ruokavalio. Mun pitäisi ohjeiden mukaan syödä jokaisella aterialla proteiinia. Aamulla nautin nykyään munakkaan ja kasviksia tai kasvis-proteiinismoothien. Riippuen kiireen tasosta. Ehkä kerran viikossa syön aamulla puuroa. Lounas on about samanlainen kuin aikaisemmin, mutta välipala on tätä nykyä joko proteiinipatukka ja hedelmä (käteviä kuljettaa laukussa) tai maitorahkaa, marjoja ja pähkinöitä. Illallisella nautin usein esimerkiksi riistakäristystä ja kasviksia. Illallinen on yleensä salin jälkeinen ateria, joka on siksi melko proteiinirikas. Olen myös löytänyt kikherneet ja rakastunut taas ruusukaaleihin. Ja porkkanoita menee pussikaupalla joka viikko. Niin ja salihuhkinnan päätteeksi juon palautumisjuoman — ihan sairasta että mä teen jotain tällaista — mutta siis niin, palautumisjuomaa, joka on käytännössä tetra kookosvettä sekoitettuna proteiinijauheeseen. Käytän sitä jo moneen otteeseen mainittua Sun Warriorin jauhetta, joka on markkinoiden tuotteista tietääkseni fiksuin valinta.

Pyrin syömään hiilarit illalla, yleensä myslin muodossa iltapalan yhteydessä. Mutta jotain proteiinia sinnekin pitäisi änkeä, joten äsken vetäisin neljä kalkkunasiivua. Syön 2-3 tunnin välein.

kc-salilla

Kuvatodiste:minä salilla. Siellä on oikeasti kivaa, mutta kun hävetti ottaa tätä kuvaa.

Treenin tavoitteena on ennen kaikkea kiinteämpi keskivartalo ja täytyy sanoa, että muutosta on jo tapahtunut. Kahdessa viikossa! Asiasta huomautti mieheni, joten kai sen täytyy pitää paikkaansa. Näkyvät tulokset on paras treenimotivaattori.

Toinen uusi asia elämässäni on zumba. Olen ihan kilahtanut loistavan opettajamme kreisehulluihin tunteihin, joiden päätteeksi olen aina ihan rätti, mutta oi niin onnellinen. Siellä hötkytellään äässiä ja hypitään Rihannan tahtiin niin että heikompia hirvittää. Zumbassa mahtavaa on eri tanssien kirjo. Tällainen uuno pääsee testaamaan eri lajeja, kaikkea reggaetonista bollywoodiin.

Äh, toivottavasti teitä ei ärsytä tällainen sportti-intoilu.

Nyt on pakko pakata, juna lähtee aikaisin aamulla. Suuntana siis Tampere! Koitan ehtiä käydä treenin jälkeen Smoothie Studiolla!