Menu

Pandemrix syynä narkolepsiaan

Mitäpä tähän sanomaan muuta kuin että toivottavasti lääkkeitä ja rokotteita tulevaisuudessa tutkitaan vähän tarkemmin.

Tuoreen pohjoismaisen tutkimuksen mukaan Pandemrix-rokote olisi ollut syynä siihen, että osa rokotetuista lapsista sairastui narkolepsiaan. Tutkijoiden mukaan Kanadassa sikainfluenssarokotteena käytetty Arepanrix ei altistanut samalla tavoin narkolepsiaan kuin Pandemrix-rokote. Syynä näyttäisi olevan rokotteiden erilaiset valmistustekniikat, kertoo professori, unitutkija Markku Partinen.

narkolepsia+sikainfluenssa+rokote

Kuva: Yle

Lue koko juttu Ylen sivuilta ja paina tämä esimerkki mieleesi.

Suomessa luotetaan helposti ja kritiikittä viranomaisiin, yrityksiin ja ”muihin fiksumpiin” sen sijaan, että mietittäisi ja selvitettäisi itse. Toki sikainfluenssarokote on asia, jota ehkä on vaikea alkaa sisäistää, jos ei alasta mitään tiedä, mutta kuten Niina kirjoitti Kempparin FB-ryhmässä:

Itse luin Pandemrixin tiedot netistä päätöstä tehdessäni. ” Rokotteesta on hyvin vähän käyttökokemusta aikuisilla ja lapsilla ei ollenkaan”, kerrottiin valmistajan sivulla. Tieto oli jokaisen suomalaisen saatavilla.

Kuinka moni kävi lukemassa valmistajan sivut? Meitä näin toimivia vanhempia pidetään helposti vähän paranoideina, kun epäilemme viranomaisten suosituksia, mutta eipä harmita kyllä yhtään, että perehdyin asiaan muutaman päivän googletuksen verran ollessani raskaana.