Menu

Sporttimimmin aamupala

Aamupuuro on vaihtunut munakkaaseen. Koen, että tarvitsen nykyisin enemmän proteiinia kuin entisessä elämässäni ja sitä myös Oikotie Optimaaliin -ohjelmassa korostetaan: proteiinia jokaisella aterialla. Aamulla proteiininani toimivat yleensä munat ja tänään väänsin vapaapäivän kunniaksi myös maitorahkapohjaisen marjajälkkärin.

kc-aamiainen

Silloin kun kirjoitin ensimmäistä kirjaani, olin parikymppinen. Moottorini toimi hyvin hiilaripainotteisella ruokavaliolla ja aamu alkoi melkein aina puurolla. Paitsi että pidän siitä, oli se suolistolle elinehto: ilman puuroa ei meikän röörit tyhjene. Hyvää ruokahalua vaan. Jokainen aamu alkoi rauhallisella lehdenlukuhetkellä ja puuroannoksella, jotta kroppa ehtisi hoitaa tyhjennyksen ennen duuniin lähtöä. Jos en käynyt aamulla kakkosella, ei sitä tarvinnut odotella koko päivänä. Olen kärsinyt ummetuksesta pahimmillaan 4-5 päivää. Se on aika hirvittävää kidutusta. Aamuhetket ja aamiaispuuro olivat minulle siis supertärkeitä.

Täytin 30 ja sain lapsen samoihin aikoihin. Huomasin synnytyksen jälkeen, että aineenvaihdunta on hidastunut selvästi. Painoa kertyy entistä elämää helpommin ja on oltava tarkempi syömisten kanssa. Ongelmana ovat olleet myös ne kadonneet, rauhalliset aamuhetket. En jaksa könytä ylös ennen muuta perhettä, joten suolisto ei ole saanut tottumaansa rauhallista puurohetkeä 2,5 vuoteen.

Nyt kun olen lisännyt proteiinin määrää ruokavaliossa, ei suolistohommia juuri ole tarvinnut miettiä. Vatsa toimii muulloinkin kuin aamulla. Kuulostaa ehkä hämmentävältä ilon aiheelta, mutta on se kuulkaas aika siistiä, ettei tarvitse stressata herätessään sitä, alkaako päivä hyvin vai huonosti. Suolistohommilla on ihmisen elämänlaatuun todella iso merkitys.

En tosin usko, että syy vatsan toiminnan kohentumiseen on ainoastaan proteiinin lisääminen, sillä olen myös alkanut nauttia enemmän kasviksia. Aikaisemmin en koskaan nauttinut aamulla salaattia, porkkanoita, jne. Mutta nyt ne ovat aina joko lautasellani tai smoothiessani. Hiilareita en aamulla juuri syö.

Kuvan munakas on esimerkiksi supernopea ja helppo tehdä — vaikka vääntäisi samalla aamiaista skidillekin: alle keko thai-basilikaa, päälle munakas (yksi keltunainen, kaksi valkuaista), tomaatin siivuja ja suolaa sekä pippuria.

kc-munakas

Joskus heitän kylkeen kalkkunaa.

Olen keskittynyt nykyään myös nauttimaan paljon vettä, mikä salettiin myös auttaa mahan toimintaa. Aamulla vedän litran ja päivän mittaan toisen, vähän ylikin.

Vihreää teetä juon yhä 2-4 kupillista päivässä. Ja marjoja 1-2 desiä.

kc-aamiainen2

Marjajälkkärin tekee parissa minuutissa ja yleensä tämä on välipalani. Luomumaitorahkaa (vasta tosiaan kestää saksalaisia tuotteita, kotimaisia ei), mustikoita, vadelmia ja saksanpähkinöitä. Päälle vähän steviaa.

Kun nyt jutussa jo menttin kakkatasolle, mainittakoon vielä, että vaikka röörit toimii nykyään päivittäin, ovat kiusana ilmavaivat. Ehkä se johtuu runsaasta kananmunien kulutuksesta tai proteiinista? Saanen vastauksen foorumilta, kun kysyn PT Hanskilta jeesiä. Toistaiseksi asian kanssa on pystynyt elämään, ja ehkä se on ohimenevää. Jos kroppa vaikka totuttelee vielä tähän uuteen meininkiin, en tiedä.

Nyt sporttimimmi lähtee salille. Ajattelin aloittaa synttärien vieton 1,5 tunnin rehkinnällä Rihannan kanssa. Me ollaan nykyään bestikset.

Ja ai niin — mulla on treffit tänään myös Kate Mossin kanssa. Se tulee mun synttäribileisiin. 😉