Menu

MS-tauti parani paleoruoalla

Syksyllä 2009 tein Kuningaskuluttajaan insertin superfoodeista. Pätkässä Olli Posti metsästää paljain jaloin Alppipuistossa nokkosia. Olli kertoi saaneensa MS-tautinsa oireettomaksi ruoalla. En tuolloin tiennyt kyseisestä sairaudesta paljoakaan, mutta sittemmin olen törmännyt siihen monessa paikassa ja viimeisimpänä on tämä blogauksen TEDx-klippi (vuodelta 2011).

Tässä ääkäri Terry Wahls kertoo omasta sairastumisestaan MS-tautiin ja siitä, kuinka sai itsensä kuntoon muuttamalla ruokavaliotaan. Lääkäri alkoi kuntonsa heiketessä panostaa kaiken mahdollisen aikansa selvitystyölle, jonka lopputuloksena hän oivalsi, mitä ravintoa aivonsa tarvitsevat ja miten sairauden eteneminen ensin pysäytetään ja sen jälkeen vähitellen palaudutaan normaaliin elämään. Ratkaisu löytyi paleoruokavaliosta (lue juttuni Hesarin verkosta).

kc-drwahlsLääkäri Wahls ennen ja jälkeen ruokavaliomuutoksensa. Länsimaisen lääketieteen aikaansaannoksilla ei ole osuutta paranemiseen.

Kuva: freetheanimal.com

Monet terveystrendit ovat vain trendejä, mutta kivikauden ruokavalio on enemmän. Omat ruokaoivallukseni alkoivat Heljä Suuronen-Geibin Kivikautta kiloille- kirjan myötä ja sen jälkeen olen koko ajan ottanut askelia kohti alkuperäisempää ruokaa. En syö aidon paleoliittisesti, koska ruokavaliooni kuuluu toisinaan maitotuotteita ja esimerkiksi soijaa, mutta suurin osa ruokaympyrääni muodostuu vihanneksista, hedelmistä, siemenistä, pähkinöistä, sienistä, yrteistä, kalasta, lihasta ja munista. Sellaisesta, mitä ihminen on syönyt ennen jääkaappeja, mikroja ja vakuumipakkauksia.

Tämä videoklippi on niin hyvä, että jos voisin pitää sen katsomista ehtona blogini lukemiselle jatkossa, niin pakottaisin teidät klikkaamaan play. Toivottavasti moni tekee niin.

”You are starving your cells”. Se on hienosti ja osuvasti sanottu.

Mikäli englannin ymmärtämien tuottaa hankaluuksia, on Olli puhunut omasta parantumisestaan monessa mediassa. Tässä muutamia linkkejä:

Ollin ja Sailan ihmeresepti / Invalidiliitto

En parantanut MS-tautia itseltäni, vaan annoin keholleni mahdollisuuden parantua siitä / YLE

Olli Postin tarina / Suomen yrittäjäyhteisö

Tarzan ja superruoka / Savon sanomat

Nutrix — you need to know / Kemikaalicocktail

Nyt meikä heittää huiviin pari porkkanaa ja suuntaa hormonitasapainomittaukseen. Jännää!