Menu

Meikki ja kampaus luonnonkosmetiikalla

Naisen kauenuscocktailin kovimmat kemikaalit löytyvät hiusväreistä. Etenkin tummat väriaineet voivat olla suhteellisen kyseenalaista kamaa. Siksi on ilahduttavaa, että yhä useampi kampaamo ottaa valikoimiinsa aineita, joissa on huomioitu käyttäjien terveys. Ja sitä kautta myös kampaamon työntekijöiden terveys. Kampaajillahan on muuta väestöä yleisemmin esimerkiksi monia syöpiä.

Munkkiniemessä toimiva Studio Mitoro on jo 10 vuoden ajan tarjonnut asiakkailleen sekä kampaamo- että meikkauspalveluita vähän tiedostavammin kuin monet muut.

Tapasin perjantaina Hanna Skyttää uutukaisen Detox-kirjansa tiimoilta (blogaus tulossa) ja keskustelumme päätteeksi Hanna passitti minut ystävänsä käsittelyyn Studio Mitoroon. Omistaja Miia Hakkarainen teki minulle meikin ja ehti huolitella hiuksetkin.

kc-kampaus.mitoro

Miia kertoi, että meikkipalvelut toteutetaan Mitorossa Jane Iredale -sarjalla, joka on muistaakseni yksi maailman vanhimmista — ellei jopa vanhin — mineraalimeikkisarja. Olen hiplaillut tuotteita muutamaan otteeseen, mutta nyt mulle tehtiin ekaa kertaa niillä meikki. Naama pysyi paikallaan puolestapäivästä puoleenyöhön. Jane kesti työpäivän, afterworkin, Liberty or Deathin, Fafa´sin ja sitä rataa. Ripsari ei varissut ollenkaan ja iho pysyi kauniin mattana. Jes, hyvä Jane!

Miia ehti laittaa meikin lisäksi hiuksetkin. Niihin käytettiin Mitorossa käytössä olevaa John Master Organics -sarjaa. Tutustuin John Master Organicsiin keväällä 2008 Nykin reissulla ja olenkin funtsinut, että saakohan niitä Suomesta. Kyseessä on USDA-sertifioitu brändi, jolla on paitsi hius-, myös kasvo- ja vartalotuotteita. TOSIN: kun tarkastelin asiaa merkin nettisaitilta huomasin, että USDA-merkkiä ei näkynyt kuin osan tuotteista kohdalla. Löysin asialle selityksen:

At the moment the USDA organic seal is only approved for products that meet their acceptable edible food standards. New progress is being made everyday to help create a standard for the cosmetic industry.

MUTTA saitilla kerrotaan, että ”All products must be made with 70-100% organic content” eli kyseessä on paitsi luonnon, todella myös luomukosmetiikka.

kc-jmo

Tämä on kampaamotuotesarjana ihan parasta A-luokkaa, ellei sitten marssi suoraan ekokampaamoon — mistä tulikin mieleeni, että kaipaan taas kiperästi Annia. Vaikka Miia saikin hiukseni asettumaan päiväksi aloilleen, on saksille töitä…

Komee takaraivo muuten, eiks? Aika hyvin ihmiselle, jolla ei ole takaraivoa ensinkään. Sitä varten ne ammattilaiset on!

kc-kampaus2

kc.kampaus.mitoro2

 Aijai, eiks oo ihana villaneule? 2 euroo, kiitos Salon kirppikset.

Nyt on pakko painua pehkuihin. Lihakset huutaa hoosiannaa kahden treenipäivän jälkeen. Huomenna ois zumba ja torstaina kuvauspäivä ja perjantaina sali ja lauantaina kans… Mutta en valita. Kivaahan tää on!