Menu

Oikotie Optimaaliin

Osa teistä ehkä muistaa, kuinka syksyllä 2009 olin aloittamassa treenaamisen Kaisa Jaakkolan ohjauksessa. Tulin kuitenkin raskaaksi ja projekti siirtyi — kevääseen 2013.

Osallistuin lauantaina Oikotie Optimaaliin -ohjelman ekaan treenikouluun ja nyt olen juuri lähdössä ensimmäistä kertaa salikeikalle taskussani selkeät ohjeet siihen, mitä tulisi tehdä.

Miksi olen mukana? Koska raskaus ja sen päälle tämä alituinen tietokoneella istuminen ovat aiheuttaneet vyötärötilanteen uhkaavan paisumisen ja oma tavoitteeni on saada keskivartalo kiinteämmäksi ja sitä kautta ehkä vähän painoakin pois. Onhan se sitäpaitsi ekologistakin, ettei tarvitse hankkia uusia vaatteita turvonneen olemuksensa takia! 😉
Tilanne ei vielä ole dramaattinen, mutta vaaka näyttää alituiseen nousevia lukuja, joten päätin lopettaa nousevan käyrän tähän kevääseen. Parempi aikaisin kuin myöhemmin.

Haen nimenomaan treeniohjeita ja vähän neuvoa myös ravintopuolelle, mutta en ole muuttamassa ruokailujani radikaalisti. Olen jo muutaman viikon ajan tehostanut proteiinin syöntiä lähinnä popsimalla riistaa useamman kerran viikossa. Palkopapuja menee paljon ja kananmunia: päivässä 1-3. Keltuaisia yksi ja valkuaisia sitten pari päälle. Saksalaista maitorahkaa pystyn syömään ilman vatsaongelmia. Käytössä on sekä marketeista löytyvä Ehrmann että luomulaatuinen Andechser. Rahkaa, marjoja ja steviaa, hiukan siemeniä ja pähkinöitä. Hyvää on!

kc-salilla

Olen aina ollut yksin puurtaja mitä tulee liikkumiseen, mutta on kiva, että meitä on tässä ohjelmassa mukana muutaman kymmentä, jotka painimme samojen treeniohjelmien parissa. Jaamme kokemuksiamme OO-foorumilla, jonne PT Hanna-Kaisa (kuvassa) päivittää viikko-ohjelmat, treeniohjeet ja kaiken, mikä tähän proggikseemme liittyy. Voimme siis jakaa kokemuksia, mutta treenaaminen tapahtuu jokaisen omalla salilla, jokainen itse tehden. Siitä pidän.

Huomenna on edessä hormonitasapainomittaus (lisää tästä omassa postauksessaan), joka kiinnostaa minua valtavasti. Olen myös oma-aloitteisesti menossa mittauttamaan pian D-vitamiinitasoni, jotta tiedän, paljonko extraa oikeastaan pitäisi popsia.

Ja vielä pieni tsemppi loppuun: joku kysyi, miten jaksan ja ehdin harrastaa liikuntaa 4-5 kertaa viikossa. Ajattelen niin, että kun kerran saan aikaiseksi tehtyä töitänikin, miksi en saisi tehtyä treeniä? Se on mulle tän kevään aikana yhtä tärkeää kuin työ, ja suhtaudun siihen samalla vakavuudella. Tanssitunti on keskiviikkoisin (kyllä, aloitin zumban…) ja salilla käyn sen päälle 3-4 kertaa viikossa. Se vaan on aikataulutettava omiin viikkorutiineihin ja tehtävä. That´s it. Jos jos joku kerta jää välistä, ei siihen kuole, tietenkään.

Ohjelma kestää puoli vuotta ja tavoitteena on muuttaa omia elintapojaan pysyvästi. Treenaamme uusia tapoja vähitellen ja samme aina parin viikon välein uutta pureksittavaa, on kyse sitten treeniohjelmasta tai vaikka tiettyjen ruoka-aineiden käyttämisestä. Kyseessä ei ole siis mikään kuuri, eikä tämä perustu tiettyjen litkujen tai tuotteiden nauttimiseen, vaan aitoon ruokaan ja ehtaan treenaamiseen. My kind of treeni!