Menu

Mustatukkainen

Värjäsin hiuksiani mustaksi markettiväreillä 10 vuotta ennen kuin tajusin vaihtaa luonnonväreihin. Sen jälkeen olen kahdesti kokeillut Santen mustaa hennaväriä ihan hyvällä menestyksellä. Se eka kerta on muuten yhä nähtävissä videona Ylen Olotilassa.

Eilen värjäytin ekaa kertaa mustaksi ekokampaajalla, kun Q Hairin Anni laittoi päähäni mustaa. Edellisestä värjäyskerrasta on vain hetki, mutta en ole tiheästä värjäysvälistä niin huolissani luonnonvärien kohdalla kuin synteettisten kemikaalien kohdalla. Siltikin aion nyt pitää useamman kuukauden paussia värihommissa ja jos vanhat merkit toistuvat, pysyy väri hyvänä kevääseen asti.

Anni ei lyhentänyt hiuksia päältä ollenkaan, mutta sivut ovat nyt siilit ja väri ihan mustamusta.

Alin kuva kertoo miksi yleensä otan blogini kuvat itse: jos joku muu kuvaa, pälätän koko ajan. Miksen vaan osaa olla hiljaa? Huoh.

No mutta: väri on 50% Santen mustaa ja 50% Logonan mustaa ja molempia saa esim. ekokauppojen valikoimista. Värjätä voi siis ihan hyvin kotioloissa itsekin, mutta vähän sotkuistahan se on. Rahaa siinä kuitenkin luonnollisesti säästää, kun värin vaikutusaika on niin pitkä. Anni keitti pakurista, saksanpähkinästä ja balialisesta kahvista liemen, jonka sekoitti väriin. Mönjä sai vaikuttaa päässäni tunnin ja vartin, eli reilusti kauemmin kuin synteettinen väri vaikuttaa.

Silloin kun itse värjäsin kotona mustalla hennalla, keitin värin punaviinissä (lisätietoa siinä Olotilan videolla). Anni kertoi, että viinietikka vaikuttaa samoin kuin viini, eli tekee seoksesta happaman ja pureuttaa värin paremmin hiukseen. Siksi päähäni käytettiin myös viinietikkaa. Lopuksi hiukset huuhdottiin savishampoolla ja suolaakin Anni käytti, se kun muuttaa ph:n värjäämisen kannalta optimaalisemmaksi.

On ihana antaa päänsä ammattilaisen käsiin, vaikka kotonakin voi värjätä. Lopputulos oli himavärjäyksessäkin ihan hyvä, mutta ekat päivät väri oli vähän vihertävä. Nyt sain suoraan kauniin mustan, ilman maahisefektiä. 😉