Menu

Tavallisuuden puolesta

Päädyin Natan blogin kautta lukemaan Veeran blogausta siitä, kuinka Iinan blogissa joku oli huudellut, että käyttämänsä iltapuku sopisi paremmin hoikemmalle ihmiselle. Tästä suivaantuneena Veera kirjoitti tekstin normaaliuden puolesta.

Kuluneella viikolla luin kuitenkin rakkaan ystäväni Iinan blogista kommentin, joka sai päässäni napsahtamaan. Mm. Mert Otsamon Iinalle suunnittelemaa pukua esittelevään postaukseen oli tullut kommentti, jossa sanottiin, että puku olisi sopinut paremmin jollekin hoikemmalle ihmiselle, sillä avoin selkäpuoli on kovin paljastava.

Mikä ihme on tämä joidenkin ihmisten ajatusmaailma, jonka mukaan vain johonkin todella tiukkaan muottiin sopivat ihmiset saavat pukeutua niin kuin haluavat? Tai, että on kauhistus, jos jollakin näkyy valokuvassa kaksoisleuka, vatsamakkara tai ihan mikä tahansa inhimillinen “virhe” kehossa. Heti ollaan huomauttelemassa, sillä onhan se nyt herran jumala kauheeta, jos joku muu kuin mallimaailman tai Hollywoodin kauneusihanteet täyttävä ihminen näyttää vartaloaan ja ihoaan photoshoppaamattomana.

Niinhän se on, että megatrendit luomu ja aitous yhdistetään mielummin ruokaan kuin ihmisiin. Meitä ketuttaa banaanien ja kurkkujen muodon EU-standardointi, mutta ihmisten tulisi olla yhdestä muotista ja se muotti on kokoa XS. Kyllä se nyppii itseäkin, kun huomaa ahdistuvansa siitä, että 36-kokoisten housujen sijaan pitää nykyään hankkia kokoa 38. Ihan kuin sillä olisi mitään väliä?! Ahdistun nimenomaan siksi, että vallitseva naisihanne on ihan älytön. Ja silti toivoisin pääseväni siihen. Toki on paljon puhetta siitä, kuinka muotinäytöksissä käytetään jo terveemmän näköisiä malleja jne., mutta käytännössä lehtien sivuilla on yleensä hyvin nälkiintyneen näköistä jengiä.

Siksi Veeran (kuvassa) haasteeseen on tärkeää tarttua.

Kuva: tyyliametsastamassa.indiedays.com

Toivoisin meidän bloggaajien pystyvän taistelemaan sitä ilmapiiriä vastaan, jossa sallittua on vain virheettömyys. Ilahtuisin kovasti, jos muutkin bloggaajat innostuisivat postaamaan itsestään kuvan juuri sellaisena kuin ovat meikin alla, photoshoppaamattomana. Näytettäisiin, että jokaisen blogin takana on ihan oikea ihminen pienine virheineen. Sillä niin täydellisesti kuin se välillä unohtuukin, niin kultturissamme vallitseva kauneusihanne on useimmiten melkoisen rakentamisen ja kuvankäsittelyn tulos.

Kuvat: whitetrashdisease.indiedays.com, trendi.fi/pupulandia

Otin kuvan, hiuksia oikomatta (tyylilleni uskollisena) ja haluan haastaa bloggaavat frendini mukaan: Katja, Hanne, Hanna, Anu, Liisa, Dorit, Saara, Jenni, Peppe, Karin, Minna, Kaisa, Olli, Jussi, Jaakko, Katja & Jutta, Stella, Sara K, Anna, Olga, Ilkka & Arto (yks klippi yläosattomissa ois kiva) sekä vuoden mutsit: napatkaa itsestänne naturelli kuva ja osallistukaa taisteluun normaaliuden puolesta. Aito on uusi musta muuallakin kuin vihannestiskillä.

On hyvin tärkeää muistaa, että usein blogeissa ovat vain ne elämän kivat ja kauniit asiat. Pyrin pitämään Kempparin siloittelemattomana, mutta onhan se totta, että esimerkiksi kuvaushetkellä minäkin siivoan miljöötä jossa kuvaan tai koitan itse olla jotenkin edukseni. Usein se eka otettu valokuva ei kelpaa.

Hienoa, että Veera aloitti rohkean kamppiksen, muutkin saavat osallistua kuin vain ne, jotka nimellä haastoin mukaan.