Menu

Kosmetiikan kemikaaleista selkokielellä

Vedin tänään Arabian Prakticumissa ensimmäisen vain kosmetiikkaa käsittelevän luentoni. Yleensä luentopakettini sisältää n. 60% ruoka-asiaa ja 40% kosmetiikkaa, mutta toki räätälöin sisältöä tarpeen mukaan. Tänään luennoin mm. ekokampaajille ja siksi sisällönkin haluttiin olevan kosmetiikkapainotteinen.

Lähemmäs parin tunnin sessio onnistui hyvin ja palaute oli niin positiivista (etenkin presentaationi selkokielisyys ilmeisesti ilahdutti), että ajattelin heittää ilmoille tällaisen. Ihan vaan siksi, etten kuitenkaan saa aikaiseksi infomeiliä, jota alkaisin lähetellä ympäri oppilaitoksia:

Opiskeletko terveys- tai kauneudenhoitoalaa tai opetatko kenties oppilaitoksessa, jossa mielestäsi tarvittaisiin luentopakettia kosmetiikan kemikaalien terveys- ja ympäristöriskeistä? Meikäläisellä on valmiina parin tunnin tietopaketti, joka vastaa esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä on luonnonkosmetiikka? Mistä sen tunnistaa?
  • Mitä riskejä kosmetiikan kemikaaleissa voi olla?
  • Mitä etuja luonnonkosmetiikan käytössä on perinteiseen nähden?
  • Kuinka kosmetiikan raaka-aineet voivat vaikuttaa hormonitoimintaa häiritsevästi?
  • Onko luonnollinen aina turvallista?
  • Miten kosmetiikan raaka-aineet vaikuttavat ympäristössämme?
  • Miksi raskaanaolevan ja imettävän kannattaisi välttää kosmetiikan käyttöä?
  • Miksi hiusvärien kanssa kannattaa olla tarkka?

Jos haluat minut luennoimaan kouluusi, kurssillesi, tilaisuuteen tai tapahtumaan, laita meiliä osoitteeseen kemikaalicocktailATgmail.com. Saat luentopaketin hinnan ja lisätietoa siitä, mitä parituntinen sisältää.

Tämän vuoden puolella en enää ehdi uusille luentokeikoille, mutta helmikuusta 2013 alkaen seikkailen taas mielelläni puhumassa siellä, missä tietoa tarvitaan. Yhteydessä saa siis mielellään olla ja sanaa saa levittää.

Erittäin mielelläni luennoisin tuleville kampaajille, kosmetologeille, terveydenhoitajille, lääkäreille, ihotautispesialisteille… Jokaiselle, jonka tuleva ammatti liittyy ihmisen kehoon ja kosmeettisiin aineisiin. Olen vaan niin ylityöllistetty juuri nyt, etten millään ehdi itse kontaktoida paikkoja, joissa minun mielestäni pitäisi olla puhumassa. Tarvitsisin assarin… anyone?