Menu

AIAYU: ekologisesti viimaa vastaan

Istun junassa matkalla Turkuun. Torstaina puolestaan kuvataan Tampereella. Duunia on lähipäivinä tehtävä niin kumppareissa ja toppatakissa kuin tv-kelpoisissa sisäkuteissa. Lisäksi roudaan mukana kahta kiloa kirjallisuutta, tietokonetta, irtokovalevyä, kookosvesitetroja ja epämääräistä läjää johtoja.

Minua aina ärsyttää pakata kompaktisti, kun mielummin ottaisin mukaan ladygagamaisesti 10 matkalaukullista kaikkea. En todellakaan ole sellainen nainen, jolla on kaapissa vain toisiinsa sopivia juttuja harmonisessa väriskaalassa. Siksi inhoan pakkaamista. Kamaa on aina liikaa.

Kun matkalaukun täyttävät kumisaappaat, johtoläjä ja lähdekirjallisuus, ei sekaan mahdu juuri mitään muuta. Reissun kivoimmat jutut ovatkin tällä kertaa matkalaukun ulkopuolella, nimittäin päälläni.

Löysin monen vuoden etsinnän jälkeen vihdoinkin ulkotakin, joka on sekä ekologinen, lämmin ja hauska, mutta kuitenkin käytännöllinen. Lisäksi olen päässyt ekaa kertaa elämässäni eroon hattuhyllyn epämääräisestä kaulahuivikasasta. Yleensä kun siellä on varmuudeksi ainakin 6 eri väristä, jotta päivän fiiliksen mukainen huivi on varmasti käden ulottuvilla. Nyt siellä on yksi, tämä.

Kuva: annliz.com

Sain AIAYU-merkkisen huivin Sofinah-liikkeen tytöiltä. Materiaali on laaman villaa, joka on käsitelty kashmirin tavoin.

CashLlama is lighter, stronger and warmer than cashmere or wool, though just as soft. CashLlama is one of the world’s most sustainable fibres. It is a natural and unprocessed fibre, and handmade rather than manufactured.

… kerrotaan AnnLiz-saitilla, josta nappasin kaulahuivin kuvan.

Mani-kaulahuivi tuntuu silkalta luksukselta (se maksaakin yli satasen…) ja on syrjäyttänyt mun kaikki muut kaula-asiat, mikä johtuu varmaan paitsi materiaalista myös siitä, että se on raidallinen. Raidat tekevät kaikesta aina vähän kiinnostavampaa. Rrrrrakastan raitoja!

AIAYU on brändi, jonka takana on kaksi tanskalaista naista. Merkin neulostuotteet valmistetaan käsin Boliviassa

The strategy of AIAYU has always been to wage everything on an ethical production and on Bolivias raw materials, selecting only the best natural fibers and processing them, where they have their origin.The quality Cashllama TM is only produced in one single place in the world. And is newly discovered and very unique material. It is predicted to become one of future’s most exclusive wool qualities. AIAYU was the first brand to launch this quality in 2006, which is produced under the principals of the UN Global Compact.

Mimmit ovat saaneet Tanskassa kaksi kertaa palkinnon eettisestä työstään (mm. Ethical prize of the Year,  DANSK Fashion Awards 2012), minkä luulisi olevan näyttö siitä, ettei kyse ole riistotyövoiman käytöstä vaan ihan aidosta kestävästä kehityksestä Boliviassa.

Kiitokset huivista lähettää Uudenmaankadulle siis hän ja suosittelee, että blogia lukevat miehet laittavat lahjapakettiin naiselleen tällaisen. Tai naiset miehelle, käyhän tämä kaulahuivi niin naisten kuin miestenkin kaulaan.

AIAYU:lla on monia muitakin aivan ihania tuotteita, joista pari esimerkkiä tässä.

Kuvat: polyvore.comwildswans.com, fashionbysobczak.blogspot.fi.

Ihana brändi, tykkään paljon.

Mikä se blogauksen alussa mainitsemani takki sitten on? Vinkkinä, että sen sisällä on nukkunut armeijapoikia… Junani saapui juuri Turkuun, joten oma blogaus rotsista vähän myöhemmin!