Menu

Terveellisempää pikaruokaa: CasualFruit

Ruokamessuaiheella jatketaan. Uuden suosikkiruipparini lisäksi bongasin messuilta nämä kuvan keittopurkit. Kyseessä on aivan mullistava pikaruoka: kasviskeittoa, jota ei ole pakko lämmittää, jonka voi nauttia sellaisenaan ja joka ei sisällä keinotekoisia lisäaineita. Kyseessä on CasualFruit-niminen yritys, jota pyörittää espanjalais-ranskalainen pariskunta. Tuotteet valmistetaan Ranskassa.

Valikoimassa on monia keittoja, joista itse olen ehtinyt testata tomaatti- ja kiivi-hernekeittoa. Ekaksi mainittu oli ihan ok, mutta kiivi-herne… Se oli kummallinen. Veikkaan, että joku saattaa aivan täysin hullaantua makeaan hernariin (makeus tulee kiivistä, ei sokerista), mutta minä en. Lapset saattaisivat tykätä?  Tomaattikeitto oli yllättävän hyvää tällaiseksi purkkituotteeksi ja kun heitin sekaan vähän vuohen chevreä ja pekanpähkinöitä, oli hommassa järkeä. Tällaisia voisin hamstrata työhuoneelle, niin ei aina tarvitsisi lähteä hakemaan lounasta muualta. Nämä minikeitot menevät laukussakin mukana minne vaan. Parhaillaan korkkaamista odottaa sarjan porkkanakeitto. Sen tuoteseloste kuuluu näin: porkkana, appelsiini, inkivääri, vesi, suola. Aika jees!

Valitettavasti keittotuotteita ei vielä löydy CasualFruitin sivuilta, mutta nämä sen sijaan löytyvät:

Kyseessä on marjoista ja hedelmistä valmistettuja, rapeita snäkkejä, jotka ovat loistavaa materiaalia esimerkiksi itse valmistetun myslin sekaan. Toki ne toimivat naposteltavina sellasenaankin. Firman perustajat halusivat tuoda markkinoille ei-sokeroituja ja terveellisiä raksuja, koska ”rapeus on tällä hetkellä snäkkibisneksessä isoin juttu”. Tuotteet valmistetaan lyofilisoimalla eli pakastekuivaamalla. Niissä ei ole lisättyä sokeria, lisä- tai väriaineita ja ne ovat gluteenittomia.

Omaan makuuni ne ovat pelkältään vähän makeita, mutta juuri vaikka myslin seassa tai osana pähkinäsekoitusta ihan mainioita! Lapset tykkäävät varmasti.

CasualFruitin keittoja myy kuulemma ainakin Helsingissä Kampin K-market, mutta snäkkituotteita ei vielä Suomesta saa. Eräs iso jälleenmyyjä kuulemma kävi messujen aikaan firman kanssa neuvotteluja, joten eiköhän me pian saada nämä osaksi jonkun kauppaketjun valikoimaa. Siihen saakka tuotteita voi tilata firman nettikaupasta, mikäli halajaa testata. Ja hei: jos sinä siellä ruudun toisella puolella haluat tuotteita myyntiin, olepa yhteydessä lafkaan, meitä asiakkaita näille tuotteille on ihan varmasti!