Menu

Siankarvaa hampaissa

Olen aina muistaessani koittanut syynätä ekokaupoissa hammasharjoja, joiden harjaosa ei olisi muovinen. Vaihtoehtoja ei juuri ole ollut tarjolla, mutta hiljattain sain postissa kokeiluun  Monte Bianco -merkkisen hammasharjan, jonka varsiosa on biohajoavaa muovia ja vaihdettava harjaosa on sikaa. Siis sian karvaa. Harjassa lukee: bristles: made from pig. Ruohonjuuren sivuilla tosin lukee vain luonnonharjas. Kai se pelottaa asiakkaita vähemmän. 🙂

Hämmentävää, mutta miksipä ei? Ennakkoluulottomasti testasin saksalaisen sikaharjaani huomatakseni, että onpas kuin juuriharjalla leegojaan putsaisi. Harja on ainakin omaan suuhuni liian iso ja kömpelö. Koko oli medium, ehkä mulle sopisi paremmin small. Puhtaaksi harja kyllä saa hampaat, ei siinä mitään, mutta jo parissa viikossa harja on mennyt melkoisen räjähtäneen näköiseksi. Vaihtopäät ovat todellakin tarpeen… Niitä tosin ei ollut pakkauksessa vaan ne tulee ostaa erikseen. Ärsyttävää. Jos tuote on suunniteltu vaihtopäiseksi, pitäisi mun mielestä mukana olla vähintään kaksi harjaosaa. Se mikä on käytössä ja yksi ekstra.

Vaihtopäinen hammasharja on fiksuinta ikinä, mutta harjan pitää olla muuten toimiva, jotta siihen tulee investoitua. Ehkä tämä jonkun isosuisen ja helläkätisen suuhun ja käsittelyyn sopii, mun powerharjaus ja pieni suuni eivät ole harjan kanssa oikein yhteensopivat.

Monte Biancon harjoja saanee muistakin ekokaupoista kuin Ruohonjuuresta, jossa merkiltä näköjään on valikoimissa useampikin harjatyyppi. Osassa harja on luonnonharjas ja osassa nylonia. Myös NHS:n saitilta löytyy laaja Bonte Bianco -valikoima.

Kiva juttu on se, että hampaansa voi pestä muulla kuin muovilla hinkkaamalla, mutta minusta tämä vaatii vielä joko vähän tuotekehittelyä tai sitten vaan multa vähän sopeutumista. Ehkä pienemmällä harjalla ja hellemmällä otteella saisin homman toimimaan? Käyttääkö joku teistä näitä harjoja? Tai onko markkinoilla muita ei-muovisia hammasharjoja, joita suosittelisitte?