Menu

Lisäaineöverit HopLopissa

En ole koskaan käynyt HopLopissa, mutta monet ovat ja käyvät. Mesta on omien sanojensa mukaan ”koko perheen liikuntaseikkailupuisto”. Tällaisille paikoille on ihan varmasti tarvetta etenkin silloin, kun ulkona on liukas loskasää, eikä skidejä viitsi laittaa pihalle liukastelemaan ja telomaan itseään.

Jokainen tietää, että liikunnan jälkeen on nälkä. Ja HopLopissa on tarjolla paljon suuhunpantavaa. Kiinnostavaa on se, että omat eväät on oikein kuvalla kielletty, mutta se ”ruoka” mitä HopLopissa tarjotaan, ei kyllä millään tasolla ole linjassa sen kanssa, että ensin on harrastettu liikuntaa ja sitten pitäisi ravita itsensä ja lapsensa jollain edes etäisesti terveellisellä. Tämä ystävän ottama kuvasarja HopLopin järkyttävästä ruokatarjonnasta kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Melkoinen menu. Näilläkö lapset tulisi ravita? Missä ovat tuoreet hedelmät? Missä vihannekset? Miksi lapsi tarvitsee sinistä tai vihreää juomaa?

Paras kuva on kuitenkin viimeinen:

Kieltokuva antaa melkein vaikutelman, että kiellettyä on paitsi omien eväiden tuominen, myös edes astetta terveellisemmän ruoan syöminen. Kuvottavaa. Erikoista on myös se, että omilla nettisivuillaan HopLopista annetaan aivan eri vaikutelma, kuin mitä paikka ystävilleni todellisuudessa edusti. Saitilla on tämä kuva ja teksti:

Leikin lomassa on hyvä rauhoittua hetkeksi nauttimaan kahvilan monipuolisesta valikoimasta. HopLopin kahvilavalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin! Perheen pienimmät voivat herkutella erilaisilla soseilla, puuroilla ja velleillä ja isommille valikoimaa löytyy pikku suolaisesta lämpimiin ruoka-annoksiin. Täytetyt leivät, pasteijat ja Hot Dogit tarjoavat avun pikku nälkään, kun taas vatsan kovempaa kurnintaa helpottavat pizzat, paninit, herkulliset salaatit tai vaikka lihapulla- ja nakkiannos.

Mats-Eric Nilssonin mainio blogikirjoitus Dags att skippa barnmenyn kannattaa lukea. Olen ihmetellyt itse samaa: miksi ravintoloissa oletetaan, että lapset haluavat vain ranuja ja sinistä limsaa? Pahinta on se, että ravintoloiden kautta vanhemmat alkavat kuvitella, että se on täysin ok, ruokkia skidi ulkona syödessä aina epäterveellisellä ruoalla. Wtf?

EDIT. 29.10.2012

HopLop-ketjun toimitusjohtaja Tomi Pulkki:

”Terveellisemmät vaihtoehdot ovat kaikissa toimipisteissä saatavilla. Esimerkiksi meidän tämän KK kampanjatuote on ollut lihapullat ja muusi. Korkean lihapitoisuuden pullat, missä mahdollisimman vähän lisäaineita. Muusi tehtynä aidosta perunasoseesta. Ja annokseen kuuluu aina mukana kasvikset. Eli tämä sinun kuvaava ongelma ei vaan pidä paikkaansa. Lisäksi katsomme kyllä että paikkamme ovat liikuntaseikkailupuistoja, joissa on oheispalveluna kahvilaravintola. Sinänsä tämä kahvilaravintola toimii samoin kuin muutkin kahvilat ja ravintolat”. Pulkki myös alleviivaa, että osa HopLopeista toimii franchising-idealla, jolloin näiden kyseisten paikkojen tarjontaa on vaikeampi kontrolloida, mutta että ”kaikissa toimipisteissä on tarjolla terveellisempiäkin vaihtoehtoja”.