Menu

Addiktio: seesami-chili -pavut

Rakastan papuja. Olen erityisen kreisehulluna edamame- ja pensaspapuihin ja jälkimmäisiä olen hamstrannut tänä syksynä torilta oikein urakalla. Siihen on pitkälti syynä se, että a) skidi rakastaa höyrytettyjä papuja ja b) minä olen kilahtanut chili-seesami -papureseptini lopputulokseen.

Tarvitset

  • 250 g pensaspapuja
  • voita
  • chiliä (tuoretta tai kuivattua)
  • seesaminsiemeniä

1. Höyrytä tai keitä pavut. Minä yleensä höyrytän (höyrystyskattila on meidän perheen mikro) ja laitan sen jälkeen Islalle oman papusatsin lautaselle voinokareen kera. Omat papuni laitan vielä pannun kautta.

2. Kuumenna pannu ja laita siihen nokare voita. Heitä sekaan seesaminsiemenet ja chili. Itse käytän mielelläni Urtekramin chili-hiutaleita, koska pikkulapsen kanssa chilin pilkkominen voi olla vähän hasardia hommaa. Nämä hiutaleet ovat nopea tapa saada aikaan chiliruokaa ilman, että tarvitsee koko ajan olla häätämässä lasta leikkuulaudan ääreltä.

Urtekramin chili-hiutaleet ovat kiireisen pelastus ja kuiva-ainekaappini kivijalka.

Tuote on kiva asia myös piilolinssien käyttäjälle. Olen muutaman kerran kiduttanut itseäni unohtamalla chilinkäsittelyn kun otan/laitan päähän piilareita. Jeesus että se sattuu, vaikka olisikin pessyt sormet kuinka huolella kokkailun jälkeen.

… No mutta takaisin asiaan.

3. Heitä heti seesamin ja chilin lisäämisen jälkeen valutetut pavut pannulle. Mikäli keittämisen sijaan höyrytät pavut, voit vain siirtää ne suoraan höyrystyskattilasta pannulle.

3. Pyörittele papuja voi-chili-seesamisekoituksessa hetki ja tarjoile asap.

Sopii hyvin lisukkeeksi, mutta itse voisin syödä näitä ihan tällaisenaan, niin pääruokana kuin lisukkeena ja jälkkärinäkin. 🙂 Toimii.