Menu

Pirkka vaihtaa guacamoledippinsä nimen

Minulla oli teille täksi päiväksi jo blogaus muusta aiheesta, mutta sitten piti vaihtaa suunnitelmia, kun sain puhelun Eviran ylitarkastaja Tuulikki Lehdolta. Kesko on nimittäin päättänyt vaihtaa harhaanjohtavan guacamoledippinsä nimen — kiitos minun ja teidän. Se vaati paitsi bloggaamista, myös puheluita muutamalle juristille, Kuluttaja-asiamiehelle, Eviraan, Keskolle, 42 FB-jakoa ja 119 tykkäystä. Tämä taitaa ollaa ensimmäinen konkreettinen esimerkki siitä, mitä Kemikaalicocktail  ja sen 20 000 lukijaa voivat saada aikaan. Aika rohkaisevaa, eikö?

Eviran viesti oli lyhyt ja ytimekäs:

Tuotteen nimi on nykyisellään harhaanjohtava, se ei ole pakkausmerkintälainsäädännön mukainen. Tuotteen nimi tullaan muutaman kuukauden sisällä muuttamaan tuotetta paremmin kuvaavaksi.

Lähdin ajamaan asiaa sopivasti sikäli, että Pirkan TEX-MEX -sarjan ulkoasua uusitaan juuri ja siksi etikettien tekstien muuttaminen osui hyvään saumaan. Guacamoledipin uusi nimi — mikä se sitten onkaan, odotan mielenkiinnolla — selviää meille loppuvuodesta, kun uudet tuotteet saapuvat kauppoihin. Ehkä voimme alkaa keksiä tuotteelle nimivaihtoehtoja. 😉

Tämä on pieni askel elintarviketeollisuudelle, mutta suuri askel toimittajalle ja blogille.

Nyt tv-ohjelman käsiksen pariin, huomenna ollaan studiossa!