Menu

PALJON tuoretomaattikeittoa

Mitä sitä tänään tekisi ruoaksi? Ai niin, tuoretomaattikeittoa tietenkin. Ihanaa kun joku on ajatellut viikkoni puolestani ja meikä vaan kokkaa.

Tuoretomaattikeitto kahdelle päivälle (eli neljälle hengelle, kahdelle aterialle)

  • 1,6 kg tomaatteja
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 salvianoksaa
  • Nokkos-focaccia krutonkeja
  • cayennenpippuria, suolaa, sokeria ja mustapippuria
  • 4 rkl balsamicoa
  • 6 dl vettä

Middagin resepteissä on aina eritelty raaka-aineet, jotka ovat viikon ruokakassissa ja ne, jotka tulee löytyä omasta kaapista. Ylempi lista tuli siis kassissa, vesi, balsamico ja mausteet on hankittava itse.

Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi ja kuullota kattilassa.
Leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista tomaatin kanta. Lisää tomaatit, vesi, salvianlehdet, cayennenpippuri, suola sekä hieman sokeria kattilaan.
Keitä keittoa 15 minuuttia aja sen jälkeen sauvasekoittimella sileäksi.
Tarkista keiton maku ja lisää balsamico. Tarjoile keitto krutonkien kera.

En syö vehnäleipää, joten krutongit saavat jäädä muille. Heittelen itse sekaan sitten jotain muuta, katsotaan mitä keksin.

Keiton voit hyvin valmistaa edellisenä päivänä.
Keiton voi tarjoilla myös kylmänä.
Voit tarvittaessa pakastaa keiton.

Minä aijon juurikin pakastaa keittoa annoskokoisissa satseissa. Parasta pikaruokaa.

Paljon vinkkejä keittiöön saanen tänään myös erään tutun bloggaajan keittokirjan julkkareissa. Onnea Hanna!

Psst… Tomaattikeittoa ei ole pakko keittää. Löydät Kempparin vanhalta puolelta oman reseptini, jossa tomaatit heitetään blenderiin tuoreina ja nautitaan sellaisenaan, kuumentamatta.