Menu

Illallinen neljälle x 5

NYT ymmärrän ihmisiä, jotka voivottelevat, ettei kunnollisen ruoan laittamiseen meinaa olla aikaa. Ei siihen tarvita kuin kaksi yksityisyrittäjää ja sairas lapsi. Huo-h. Tänään tilanteen pelasti Middag. Olin aivan unohtanut, että ruokalähetys saapuu nimenomaan tänään klo 17.30-20.30 välillä. Täysjyväriisit kiehuivat jo riisikeittimessä minun vielä miettiessä, olisiko riisin herkullinen lisuke näkkäriä vai riisikakkua. Onneksi ei tarvinnut nyhjäistä tyhjästä, sillä oveen koputti nuori mies ja ojensi minulle kassillisen ruokaa. Homma oli tietenkin sovittu etukäteen, mutta aikaikkuna oli puolikuuden ja -yhdeksän välillä, joten lähetyksen osuminen illallisen valmistusaikaan oli sopiva sattuma.

Mikä se Middag sitten oikein on kassejaan?

Kyseessä on ruokakassi, joka sisältää perusmausteita lukuunottamatta kolmen tai viiden päivän ruokatarvikkeet ja reseptit neljän hengen aterioihin. Kaikki on siis suunniteltu valmiiksi, sen kun noudatat ohjeita ja pistelet poskeesi. Tämän lisäksi ”yksi 5 päivän ruokakassin aterioista on lisäksi mitoitettu kahden päivän tarpeeseen, joten yhdeltä päivältä jää ruoanlaiton vaiva kokonaan pois”.

Palvelun filosofiana on ”suosia mahdollisimman luomua kausiruokaa, joka on tuotettu mahdollisimman lähellä”.

Me emme kaipaa e-koodeja, emmekä turhia lisäaineita. Siksi meillä onkin ilo suosia tarkkaan valikoituja ruokatoimittajia, jotka takaavat raaka-aineidemme laadun.

Keittömestarimme Janna Wahlberg vastaa lisäksi siitä, että kaikki reseptit testataan tavallisten perheiden arjessa. Näin varmistamme, että ruoat ovat helpoja valmistaa ja maistuvat sekä aikuisille että lapsille. Kaiken kukkuraksi reseptit vaihtuvat joka viikko, joten ruokaelämyksissä on aina sopivasti vaihtelua – tuttuja suosikkimakuja ja kivoja uusia yllätyksiä.

Lue lisää Middagin sivuilta.

Middagista voi tilata joko vegekassin tai lihapitoisen, meille tuli viiden päivän lihaversio. Sisus näyttää tältä:

 • Kaalikääryleitä, 1 kg
 • Kanafileitä, 500 gr
 • Lohta, 500 gr
 • Lumikinkkua, 100 gr
 • Kermaa, 2 dl *
 • Good Pie krutonkeja, 1 pussi
 • Luomuspagettia, 1 pkt *
 • Fenkoli, 1 kpl *
 • Pinaattia, 200 gr
 • Sipulia, 2 kpl
 • Valkosipulia, 1 st *
 • Tomaatteja, 2 kg * (keittoon ja pastan kanssa)
 • Porkkanaa, 600 gr *
 • Salviaa, 1 puntti (tomaattikeittoon ja kanaan) sekä rakunaa, pari oksaa

Tähdellä * merkityt ovat luomua.

Tällainen viiden päivän kassi maksaa 99€. Kolmen päivän kassi kustantaa 77€ ja vegekassi 44€. Jahka ehdin, lasken vastaavan satsin lähimarket-hinnan saadakseni verrokkihinnan, mutta huomata kannattaa se, että esimerkiksi West Charkin tuotteita ei ihan joka kaupasta saa. Ellei minulla olisi pientä lasta, pitäisin tätä todennäköisesti hyvin laiskojen ihmisten hommana, mutta tänään olin kyllä erittäin onnellinen ruokakassin ja reseptien saapumisesta. Isla on sairaana ja mulla kaatuu duunit päälle. Kassi oli juuri tähän saumaan todella hyvä homma.

West Charkin kaalikääryleet pelastivat illallisemme ja maistuivat aivan taivaalliselta. Saa nähdä miten muiden tämän viikon ruokien kanssa on. (Noiden seesamipapujen reseptin saatte muuten lähiaikoina. Ihan überherkullisia!)

Huomasin Facebookista, että Middagilla on jo paljon kavereita. Oletko itse kokeillut tätä palvelua ja mitä olet tykännyt?